- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић на прагу новог рекорда, није га зауставио ни – „најбољи сет икада“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић победом над Кареном Хачановим пласирао се у полуфинале Ролан Гароса и то ће бити његово 45. полуфинале Грен слема у историји, по чему је на корак од рекорда који држи Роџер Федерер са 46.
А на све то Џон Мекинро истиче да је Нолетов противник из четвртфинала Карен Хачанов био најбољи откад игра тенис, али да поново то није било довољно да се Ноле спречи да дође до 45. полуфинала Грен слема.
„Најбољи начин да игра Хачанов је да нападне, али је тај-брејк допустио Новаку да се опусти. Мислим да је Хачанов одиграо најбољи сет у тенису који је икада играо. Јако је добро ритернирао, али нажалост по њега, изгубио је тај-брејк са 7:0. Хачанов је играо јако добро, али када је било најважније Новак је подигао ниво игре“, рекао је Џон Мекинро.
На тај начин је објаснио колико је Новак имао заправо тежак посао у четвртфиналу.
Роџер Федерер држи рекорд са 46 полуфинала н Грен слемовима, док у женској конкуренцији трон држи Крис Еверт са 52 полуфинала.
Поређења ради, Рафаел Надал је на 38 полуфинала на Грен слемовима.

Српски ас има шансу да већ на Вимблдону и сустигне, а на УС Опену и престигне чувеног Швајцарца са евентуалних 47 полуфинала на Грен слемовима.

Наравно, амерички медији су се потрудили да наведу и Крис Еверт у овој причи, иако мушки и женски тенис имају различит ниво конкуренције.
Није први пут, често Новаку, када пређе Рафу и Роџера, после тога пореде са рекордима у женском тенису који су често значајно виши у односу на мушки.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
СПОРТ
Новак потцењен и отписан као против Надала – „Алкарaс мора још да весла“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала