- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срамотно саопштење као последњи чин непоштовања легенде – и све у режији незналице из Америке

© AFP 2023 / ISABELLA BONOTTOГери Кардинале и Паоло Малдини
Гери Кардинале и Паоло Малдини - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Три реченице информативног карактера – на тај начин се управа ФК Милан опростила од своје легенде Паола Малдинија који је изненађујуће и без икакве најаве смењен са позиције спортског директора.
Навијачи и коментатори на друштвеним мрежама су остали у шоку због начина на који се клуб величине Милана опростио од човека који је на стадиону Сан Сиро чак 31 годину као члан млађих категорија и првог тима.
„Апсолутно одвратно... Мислим да је он освојио више трофеја у клубу од броја речи које су употребљене у саопштењу“, гласили су поједини коментари.
Чак су и навијачи ривалског Интера остали у шоку.
„Као навијач Интера кажем да је на срамотан начин Малдини испраћен, узимајући у обзир шта је све урадио за клуб. Легенде треба поштовати“, наведено је.
Ипак, тако није сматрао председник клуба Гери Кардинале, Американац који је у фудбалу свега годину дана, а дотле је стигао као први човек фонда Ред Бирд који је Милан откупио такође од Американаца.
Успео је Милан да постане шампион Италије већ у првој години, захваљујући пре свих играчима, тренеру Стефану Пиолију, али посебно Малдинију и његовом сараднику Рикију Масари који су успели да врате победнички менталитет у донедавно посрнулог гиганта.
Ипак, обојица сада напуштају клуб после сукоба са Американцем, наводни разлог је несагласје око правца у ком клуб треба да настави, а сасвим је сигурно да се ради о шкртости газде који не жели да уложи новац, што је био проблем и претходне сезоне, али и ранијих.
Подсетимо, амерички власници су за четири године и осам прелазних рокова издвојили око 270 милиона евра за трансфере играча, док је, примера ради, Челси, који такође води њихов земљак, за једну сезону потрошио 630 милиона.
Титула у Серији А и овосезонски пласман у полуфинале Лиге шампиона су били разлог због чега је Малдини тражио повећање буџета, али од Американаца то није добио, а самим тим је расло и незадовољство код играча који су желели да наплате своје добре игре – или да оду из клуба.
Управо је то Американцима сметало, Малдинијева реч се у Милану слуша и разуме, а такав им не треба, а кап је прелила чашу када се Италијан оглушио о идеју газде да све финансије остану на актуелном нивоу, што једноставно није могуће.
Због свега, бројни играчи Милана размишљају о напуштању клуба, а прекинути су и преговори са појединим фудбалерима који су баш због Малдинија желели да обуку дрес росонера и клуб је практично пред колапсом – док Американац који је пре доласка на председничку функцију одгледао словима и бројевима три утакмице Милана, верује да зна да може боље од легенде каква је Малдини...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала