- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: САД, Британија и партнери у НАТО-у треба да одговарају за дизање Каховске ХЕ у ваздух

© AP Photo / Maxar Technologies via APСателитски снимак оштећења Каховске хидроелектране
Сателитски снимак оштећења Каховске хидроелектране - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе, Велика Британија и њихови партнери у НАТО-у дали су сагласност за дизање у ваздух бране Каховске хидроелектране и за то би требало да сносе одговорност, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
„САД наводно не могу да кажу ко је одговоран за дизање хидроелектране у ваздух. Истовремено, поуздано се зна да активности Оружаних снага Украјине координирају САД, Енглеска и њихови партнери у НАТО-у. Сходно томе, они су дали свој пристанак за дизање бране у ваздух и треба да одговарају за овај циничан чин“, рекао је Патрушев у Минску на састанку са државним секретаром Савета безбедности Белорусије Александром Волфовичем.
Јучерашња седница СБ УН показала је да европске земље подржавају ратне злочине украјинских екстремиста који раде по налогу америчких покровитеља, рекао је Патрушев.
Према његовим речима, дизање у ваздух горњег дела Каховске хидроелектране представља још један планирани терористички напад Кијева усмерен на уништење цивила и цивилне инфраструктуре.

"Оружане снаге Украјине гађају Нову Каховку више од годину дана. По налогу Кијева дан раније пуштена је огромна количина воде у Дњепровску хидроелектрану која је више узводно а затим је гађана Каховска хидроелектрана чиме је унапред било предодређено да се догоде катастрофалне поплаве", истакао је Патрушев.

Сателитски снимак оштећења на Каховској хидроелектрани - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
РУСИЈА
Ниво Каховског акумулационог језера опао за три и по метра, потопљено минско поље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала