- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин на вези са саудијским принцем: У фокусу тржиште енергената

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин са замеником премијера и министром одбране Саудијске Арабије Мухамедом бин Салманом ел Саудом
Председник Русије Владимир Путин са замеником премијера и министром одбране Саудијске Арабије Мухамедом бин Салманом ел Саудом - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са престолонаследником Саудијске Арабије Мухамедом бин Салманом ел Саудом о актуелним питањима вишестране руско-саудијске сарадње, саопштила је прес-служба Кремља.
Током разговора пажња је била посвећена мерама за даље јачање трговинско-економских веза, реализацији перспективних заједничких пројеката у областима инвестиција, транспортне логистике и енергетике.
Путин и саудијски престолонаследник такође су темељно размотрили тематику осигуравања стабилности на глобалном тржишту енергената.

„Обе стране су високо оцениле ниво сарадње у оквиру 'ОПЕК плус' која омогућава да се предузимају правовремени и ефикасни кораци за одржавање равнотеже између понуде и потражње за нафтом. Констатован је значај договора постигнутих на недавном министарском састанку у Ријаду“, саопштио је Кремљ.

Раније је саопштено да ће организација ОПЕК плус од 2024. године смањити укупан обим производње нафте за још око 1,4 милиона барела дневно.
Ријад, Саудијска Арабија - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
РУСИЈА
Блумберг: Саудијска Арабија излази из орбите Вашингтона - све ближа Кини и Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала