- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска обавештајна служба: Молдавски медији под потпуном контролом Запада

© AFP 2023 / Daniel MihailescuМолдавска застава испод Тријумфалне капије у Кишињеву
Молдавска застава испод Тријумфалне капије у Кишињеву - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Медији у Молдавији се налазе под потпуном контролом Запада и дате су им одрешене руке да на русофобичан начин извештавају о догађајима, изјавила је Спољна обавештајна служба Русије (СВР).

„Кишињев је дао карт бланш русофобичној идеологији. Њеним ширењем се баве и медији који су покорни молдавским властима и многобројни румунски телевизијски канали и украјинска издања која су вештачки наметнута Молдавцима“, наводи се у изјави.

Према подацима Спољне обавештајне службе Русије, такви медији у Молдавији се налазе под потпуном контролом Запада.

„За њихове сараднике се на редовној основи организују семинари у којима се говори о томе како ‘правилно’ извештавати о једним или другим догађајима. Финансирање таквих медија се врши помоћу накнада Агенције за међународни развој САД, Европског фонда за подршку демократији, немачких партијских фондова, амбасада и Министарстава иностраних послова западних држава“, рекли су у Спољној обавештајној служби Русије.

Истакнуто је да су руске специјалне службе обратиле пажњу на тврдње председнице Молдавије Маје Санду о томе да „свакодневно Кремљ и преступне групе врше хибридне нападе користећи као оружје пропаганду како би се у Молдавији посејала мржња“.
„На тај начин, ова држављанка Румуније, НАТО земље која се непријатељски односи према Русији, настоји да пронађе оправдање за најжешћу цензуру коју молдавске власти имају у информационом простору. У Молдавији су забрањене скоро све публикације које не одговарају идеолошким принципима Запада и националистичком кијевском режиму који је близак к срцу Санду. Скандалозна је чињеница да је крајем прошле године затворено шест водећих телевизија са језуитском формулом „за пропаганду рата преко ћутања“, наводи се у изјави Руске обавештајне службе.
Молдавске заставе на протесту опозиције у Кишињеву - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
СВЕТ
Новац из ЕУ слива се у Молдавију: Нови пакет макрофинансијске помоћи - 1,6 милијарди евра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала