- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шапић: Београдски средњошколци од сутра могу да преузму картице за превоз

© Sputnik / Лола ЂорђевићТрамвај у Немањиној улици
Трамвај у Немањиној улици  - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је да ће од сутра сви ученици београдских средњих школа са пребивалиштем на територији Града Београда моћи одмах да преузму своје картице за бесплатно коришћење јавног превоза.
Потребно је да средњошколци оду до било које од београдских општина и на шалтеру Града Београда приложе ђачку књижицу, а уз њу и здравствену књижицу или личну карту ако су пунолетни, саопштио је градски Секретаријат за информисање.
„Процедура је једноставна, траје неколико минута, средњошколци се уз приложена документа сликају у општини, на лицу места. Када једном изваде бесплатну персонализовану картицу за превоз, она им аутоматски важи до краја средње школе“, рекао је Шапић, пренео је Танјуг.
Градоначелник је подсетио да до сада средњошколци никада нису имали прилику да се возе бесплатно и да је по први пут Београд увео бесплатне картице за превоз за све ученике средњих школа.
Шапић је рекао да се нада да ће средњошколцима картице олакшати коришћење јавног превоза и бар мало растеретити кућни буџет њиховим родитељима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала