- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу у контроли реализације државне поруџбине наоружања, ПВО системи тражени и ефикасни /видео/

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу проверио је како се одвија испуњавање државне поруџбине у једном од предузећа „Алмаз-Антеја“ и извршио инспекцију погона за производњу ракета за ПВО системе, саопштио је војни ресор.
„Генерални директор предузећа известио је министра одбране Русије о текућим програмима проширења производних капацитета за снабдевање руске војске савременим системима противваздушне одбране. Према његовим речима, ‘формирање нових производних капацитета удвостручиће капацитете компаније’“, наводи се у саопштењу.
Министарство наводи да је Шојгу „указао на неопходност скраћења рокова пуштања у рад нових производних капацитета концерна на рачун синхронизације радова на монтажи опреме и пуштања у рад“.
Директор концерна за ваздушно-космичку одбрану „Алмаз-Антеј“ Јан Новиков рекао је руском министру одбране „да је корпорација 2023. године значајно повећала производњу целог асортимана производа у оквиру државних поруџбина“.
Новиков је нагласио да предузеће испоручује производе и пре рока.

„Системи противваздушне одбране, укључујући С-300 „фаворит“, С-400 „тријумф“, С-350 „витез“ показују висок степен ефикасности приликом уништавања ваздушних непријатељских мета“, наглашава се у саопштењу Министарства.

Према саопштењу, Шојгу је истакао да је асортиман који производи „Алмаз-Антеј“ тражен и да демонстрира високу ефикасност у зони специјалне војне операције.
Руска војска у зони специјалне војне операције СВО - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Специјална операција у Украјини
Шојгу извршио проверу оружја и технике које се шаље у зону специјалне војне операције /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала