Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Полетно-слетна писта највеће улагање у аеродром Никола Тесла од изградње

© Tanjug / JADRANKA ILIĆПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је пуштање нове писте једно од највећих улагања у аеродром Никола Тесла од његове изградње.
„Једна од пет најбољих ствари које смо урадили је концесиони уговор. Сада се поносимо нашим аеродромом“, рекао је Вучић приликом обиласка нове полетно-слетне писта на београдском аеродрому Никола Тесла која се данас отвара.
Вучића је са техничким спецификацијама писте упознао генерални директор београдског аеродрома Франсоа Беризо.
„Други смо по стопи пораста броја туриста у Европи. А то су јако важне ствари за наш буџет и нашу земљу“, навео је Вучић.
Вучић је рекао да ће након ремонта постојеће писте капацитет аеродрома са шест милиона путника бити повећан на 14 милиона путника.
Он је истакао и да је авиокомпанија Ер Србија мудро пословала и да је тренутно на њиховом рачуну 200 милиона евра и да је то велики успех и најбољи резултат до сада.
Истакао је да су летови Ер Србије до САД веома популарни и да иако лет Београд-Чукаго у прве две године неће доносити профит, на дуже стазе ће се исплатити.
Нова писта је једна од највећих инвестиција на београдском аеродрому и замениће постојећу, која ће ускоро бити реконструисана.
Када се заврши њена реконструкција, уметнута полетно-слетна стаза постаће паралелна рулна стаза и служиће као писта по потреби, у случају да главна не може да се користи.
Очекује се да комплетна реконструкција нове писте буде завршена у првој половини 2024. године, након чега ће новоизграђена писта остати у употреби као паралелна рулна стаза и као алтернативна писта у случају потребе.
Отварању писте присуствују и генерални директор београдског аеродрома Франсоа Беризо, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала