- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мајсторовић за Спутњик о златној победи над Америком: Неко одозго је имао другачији план

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICДејан Мајсторовић и Михаило Васић
Дејан Мајсторовић и Михаило Васић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Пратите нас
Причали смо пре Светског првенства да бисмо волели да играмо против Америке у финалу, ипак је посебна тежина победити Америку, успели смо, освојили смо још једно злато за Србију рекао је Дејан Мајсторовић у интервјуу за Спутњик после победе у финалу Светског првенства у баскету.
Србија је постала земља баскета, Орлови су по шести пут прваци света, а пред њима је пала и репрезентација Сједињених Америчких Држава. Деловало је да све иде на руку Американцима који су имали и предност од четири поена као и шут за победу, а онда...
Лопта излази из коша што је Мајсторовић мисли био божји дар.
„Очигледно је неко одозго имао другачији план. У тренутку када је Фридет шутнуо, остао је сам, погађао је цело првенство. У глави ми је било 'неће ваљда'. Отишао сам на скок и веровао да неће убацити. Лопта је кренула да улази, али је изашла. Престао сам да размишљам одмах о том шуту и почео да размишљам како да победимо. Лопта је изашла на невероватан начин“, рекао је Мајсторовић поводом преломног тренутка у мечу после ког су српски баскеташи добили додатну мотивацију за нестварни преокрет.
Дејан Мајсторовић, Михаило Васић, Марко Бранковић и Страхиња Стојачић су момци који представљају синоним за тим и љубав према својој земљи. Жеља за победом видела се у сваком тренутку, а њихово умеће у комбинацији са Американцима у финалу била је слика која је представљала један од најбољих баскета икада.
„Утисци су сјајни, тек сам два дана касније стигао да погледам финале. Још једно злато за Србију, финале је било можда једна од најбољих утакмица икада на Светском првенству. Губили смо 19:15 и услеи да се вратимо. Причали смо пре првенства како бисмо волели да у финалу играмо против Америке јер је ипак посебна тежина победити Америку, успели смо, освојили смо још једно злато за Србију“, рекао је Мајсторовић који је био узбуђен и неколико дана после освајања злата.
Србија је на Светском првенству у Бечу била једина репрезентација која је имала пет играча јер је њихов пети играч била публика која је неисрцно бодрила и навијала током целог шампионата, на чему је Мајсторовић изузетно захвалан.
„Сви коментаришу да у којој год земљи да се одржава Европско или Светско првенство Србија има пуно навијача. Осећај је фантастичан, на терену је било лудило. Стварно су били наш пети играч, много нам је значила подршка која константно мотивише и држи те у игри. Узети медаљу пред њима је феноменално, кош кад се да то је било као да се дао гол. Жао ми је што нису могли сви да уђу, фалило је две три хиљаде места. Доста људи је остало сипред терена, победили смо и за њих“, поручио је Мајсторовић.
Када је реч о подршци, посебно је Орлове изненадила подршка Новака Ђоковића који им је на друштвеним мрежама честитао на успеху. За узврат баскеташи њему желе 23. Гренд слем.

„Изненадили смо се када смо видели честитку. Новака сам упознао у Олимпијском селу, пуно нам значи његова подршка. За мене је он највећи спортиста у историји, једна таква величина да испрати наш турнир и успех, осећај је феноменалан. Гледамо сваки његов меч, желимо му 23. гренд слем и да буде сам на врху јер је у свему најбољи“, поручио је Мајсторовић.

Када је Србија први пут освојила злато на Светском првенству у баскету, Мајсторовић није ни знао да се то такмичење одржава, а две године касније дебитовао је за репрезентацију.
„Искрено, то првенство 2012. године играо сам пет на пет и нисам знао да се игра Светско првенство у баскету три на три. То је једино првенство које сам пропустио. Знам да су причали да смо освојили, ја сам мислио да је то неки турнир, да се сваки турнир зове Светско првенство. Баскет је невероватно напредовао из године у годину, ја сам почео да се бавим баскетом 2014. године и стварно напредује у свету. До 2017. године нас нису знали, а онда сви знају ко смо и шта смо. Спорт је постао олимпијски, а ми смо његови пионири. Изнели смо заједно овај спорт на светску сцену“, истакао је Мајсторовић.
Међутим, колико год Србија имала успешне баскеташе и кошаркаше, у њиховим срцима постоји празнина јер не успевају да придобију млађе генерације да се поново врате у дворишта и тренирају. Никола Јокић је недавно рекао да би и данас када оде у Сомбор питао да ли хоће неко са њим на баскет, а о томе је говорио и Мајсторовић.
„Све је мање деце на теренима. Када само почињали било је по шест седам екипа, играо се баскет на сваком ћошку. Надам се да ћемо да их подстакнемо да поново изађу напоље. Трудимо се да идемо по школама да помогнемо деци, да их мотивишемо да почну да се баве спортом. Нека играју фудбал, битно је само да се баве спортом“, поручио је на крају разговора сјајни Дејан Мајсторовић.
Страхиња Стојачић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Брка из Србије је „угасио“ америчку звезду /видео/
Баскеташи Србија - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
МВП Стојачић за Спутњик: „Нема лепшег од светске титуле у дресу Србије“
Дејан Мајсторовић и Михаило Васић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Бечом се орило „Боже правде“– Мајсторовић поносан: Борили смо се као да је питање живота и смрти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала