- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовићев кум поново у елементу – страдала је табла, сад је фокус на лаптопу

© Фото: Скриншоот/ТвитерДимитрис Итудис
Димитрис Итудис - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Пратите нас
Кошаркаши Анадолу Ефеса савладали су Фенербахче са 97:91 у трећем мечу полуфинала плеј-офа турског шампионата и повели са 2:1 у серији, па им још само победа недостаје за пласман у финале. Наравно, опет је било проблема по завршетку утакмице.
Луда полуфинална серија између Анадолу Ефеса и Фенербахчеа добила је нови ток пошто је тренер пораженог тима Димитрис Итудис (након што је поломио таблу у прошлом мечу) донео лаптоп на интервју после утакмице како би указао на све грешке судија на штету његовог тима.
Грк је био бесан због одлука арбитара, док је Фенербахче нешто касније издао и саопштење у коме је затражио од Kошаркашког савеза Турске објашњење зашто су изабрани арбитри на које су из клуба указивали да не треба да суде овај меч.
„У одлучујућем мечу толико добрих тимова, да једна екипа изведе чак 32 слободна бацања, а друга само десет, то отвара многа питања и дилеме“, оценио је Итудис.
Потом је кум Жељка Обрадовића ишао ставку по ставку и показаивао новинарима на лаптопу снимке са грешкама на рачун његовог тима.
Овај потез колеге искрено је забавио и тренера Ефеса Ергина Атамана.
„Извињавам се што сам дошао без лаптопа, нисам се приремио“, саркастично је Турчин отворио конференцију за медије.
„Наравно да је атмосфера напета, то је нормално. Али ово вечерас је половина од онога што смо ми преживели на њиховом паркету. Постоје судијске грешке на обе стране, али у свакој варијанти наш противник увек боље прође“, сматра Атаман.
Подсетимо, у првој утакмици серије, Ефес је поражен са 42 поена разлике, да би у другој дошао до „брејка“ тројком Вила Клајбурна у последњој секунди, када је Итудис поломио тренерску таблу од беса.
Вил Клајбурн, Ефес - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
Жељков кум сломио таблу, судије избацивале из хале – Ефес до брејка тројком за инфаркт /видео/
Што се тиче треће утакмице, одлучујућа је била последња деоница коју је Ефес добио са 26:13, а у последњих десет минута Василије Мицић је постигао 12 од укупно 25 поена, уз три скока и шест асистенција.
Гости су четвртој четвртини имали осам поена предности (86:78) и били на добром путу да врате предност домаћег терена, међутим, Ефес је серијом од 11:0 преокренуо на 89:86 и у узбудљивој завршници сачувао вођство.
Поред Мицића у домаћој екипи истакли су се Елајџа Брајант са 21, Kлајбурн са 20 и Тибор Плајс са 17 поена.
Kод Фенера, најефикаснији је био Скоти Вилбекин са 23 поена, Најџел Хејс је додао 21, а Мелих Махмутоглу и Дешон Пјер по 12. Марко Гудурић се за 17 минута није уписао у стрелце, а имао је шест асистенција.
Следећи, четврти меч у серији игра се у петак од 19 часова, домаћин је опет Ефес.
Никола Јокић, Мајами - Денвер, трећа утакмица - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Никола одговорио колико му значи нови рекорд и место у историји – „Да будем искрен...“
Никола Јокић, Мајами - Денвер, трећа утакмица - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Нико никад као Јокић – нови рекорд моћног Николе за историју и вођство Денвера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала