- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јовићу поломљен нос – „Енглези се понашали као животиње“

© AFP 2023 / JOE KLAMARЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Пратите нас
Српски репрезентативац и фудбалер Фиорентине Лука Јовић доживео је повреду носа на утакмици финала Лиге конференције против Вест Хема, због које ће морати на операцију.
У тиму из Фиренце, у стартној постави заиграли су Никола Миленковић и Лука Јовић, који је у последњим секундама првог полувремена постигао и гол, међутим он је поништен због минималног офсајда.
Том приликом претрпео је снажан ударац противничког играча у нос и остао да лежи на терену.
„Јовић је иза себе имао сјајну партију, али је нажалост поломио нос и морали смо да га заменимо“, истакао је тренер Фиорентине Вићенцо Италијано након утакмице.
Српски фудбалер ће морати на операцију због које ће највероватније пропустити репрезентативно окупљање и предстојеће мечеве, прво пријатељски против Јордана 16. јуна и други у квалификацијама за Европско првенство против Бугарске 20. јуна у Разграду.
Оштру игру Вест Хема осудио је и газда клуба из Тоскане Роко Комисо.
„Очекивао сам победу, али није било тако. Међутим, било је тренутака на терену када је главни арбитар морао да направи разлику у нашу корист. Наш нападач Јовић морао је да изађе са терена због сломљеног носа, Бираги је добио посекотину на глави. Разговарао сам са председником Премијер Лиге. Играчи Вест Хема су се понашали као животиње. Није у реду оно што смо видели у Прагу. Могао је меч да се региструје службеним резултатом за нас“, поручио је први човек Фиорентине.
Треба рећи и да су навијачи Вест Хема показали тамну страну енглеског карактера и убацивањем предмета у терен повредили капитена италијанског тима Бирагија.
Много агресије и оштрих стартова...
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
„Гвардиолина клетва“ – право пророчанство или глупост?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала