- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: Америка и Велика Британија заинтересоване за наставак сукоба у Украјини

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и Велика Британија су заинтересоване за наставак конфликта у Украјини, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

„Украјински народ није заинтересован за наставак конфликта, такође није заинтересован ни руски народ. Народи који живе на територији ОДКБ такође нису заинтересовани. Међутим, из неког разлога конфликт је почео и траје“, рекао је он.

Истакао је да је Кијев био спреман да потпише мировни споразум, слао је Москви писане предлоге, али је онда отказао услед америчког притиска.

„Чак и сами руководиоци у Украјине били су спремни да потпишу. Међутим, ујутро су нам, током преговора, дали предлог у писаном виду, а увече рекли да су од тога одустали. То се догодило, јер су САД вршиле притисак на њих и рекле им да не преговарају“, објаснио је Патрушев.

САД желе светску доминацију: Циљ - Кина

Сједињене Америчке Државе би желеле да доминирају у свету, да се одвоје од Русије, а затим и од Кине, али се то никада неће догодити, рекао је секретар Савета безбедности Русије. Коначан циљ САД није Русија, коју Американци желе да ослабе и униште, већ Кина.
„Вашингтон врши невероватан притисак на све земље постсовјетског пространства. Главни циљ је рушење конструктивних односа земаља бившег СССР-а, као и обесхрабривање интеграционих процеса у оквиру Заједнице независних држава, Евроазијског економског савеза и Организације Уговора о колективној безбедности“, додао је Патрушев.
Закључио је да Англосаксонци, како би остварили своје планове путем уцена, превара и претњи, покушавају да увуку у свој круг максималан број држава и не планирају да узму у обзир њихове интересе.
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев учествовао је на састанку Савета безбедности земаља ОДКБ у Минску на коме је присуствовао и председник Белорусије Александар Лукашенко.
Полицајци са маскама на Црвеном тргу у Москви.  - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Специјална операција у Украјини
Патрушев: Руски и украјински народ не воде никакав рат, на делу је отворена агресија Америке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала