- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Беспилотна летелица пала у стамбеној четврти руског града Вороњежа / фото, видео /

© Sputnik / Ксения Михайлова / Уђи у базу фотографијаСтамбена зграда у Вороњежу на коју је пао дрон
Стамбена зграда у Вороњежу на коју је пао дрон - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Беспилотна летелица пала је у стамбеној четврти Вороњежа, специјалне службе су на терену, написао је на Телеграму губернатор тог региона Александар Гусец.
На фотографијама, објављеним на друштвеним мрежама, види се да је незнатно оштећена једна вишеспратница.
„Према првим подацима, у Улици Белинског у Вороњежу пала је беспилотна летелица. Специјалне службе раде на лицу места. Детаљи ће бити саопштени касније. Ситуација је под контролом“, написао је Гусев.
Стамбане зграда у коју је ударила беспилотна летелица оштећена је између првог и другог спрата, а оштећено је и неколико станова. Троје људи је задобило посекотине од стакла, нико од житеља зграде није хоспитализован, саопштиле су надлежне службе.
Губернатор Вороњешке области је навео да је наложио да се у том граду уведе ванредно стање ради што бржег отклањања последица.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да кијевски режим наставља да напада цивилне објекте, а да ће Русија наставити специјалну војну операцију.
„Знамо за напад, видимо саопштења да је дрон оборен. Вероватно је у стамбену зграду ударила већ оборена беспилотна летелица. Детаљи се утврђују, на терену су специјалне службе које се тиме баве“, рекао је Песков новинарима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала