- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Џокеров „икс фактор“

© AP Photo / Mark J. TerrillКристијан Браун
Кристијан Браун - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Никола Јокић је главни Џокер у шпилу карата Денвера, а Нагетси су у трећој утакмици против Мајамија имали и један икс фактор у виду младог и борбеног Кристијана Брауна. Он је одиграо једну од кључних улога у тријумфу Денвера и показао је да на њега може озбиљно да се рачуна. Показао је колико борбеност може да донесе.
Талентовани руки остварио је огроман утицај на игру у другом полувремену, пружајући Нагетсима огроман замајац током меча кроз игру на оба краја терена, не само у нападу. Овај двадесетдвогодишњак постигао је 11 од својих 15 поена у других 24 минута утакмице.
„Рекао сам му 'Ти си нам донео победу'“, изјавио је Јокић после утакмице.
Потом је и похвалио победнички менталитет момка који је са Канзасом 2022. године био првак НЦАА лиге.

„Он је победник и он нам је донео победу енергијом, фокусом и менталитетом. Чак и када направи грешку, то је агресивна грешка, тако да не можете бити љути на њега. Он нам је донео победу и био је заиста сјајан“, рекао је Јокић, рекло би се врло колегијално. Па и педагошки.

Сам Браун је истакао да осећа подршку од екипе.
Ти момци ми верују, тако да не могу заправо да промашим ако изађем тамо и играм јако", изјавио је Браун о поверењу које добија од својих саиграча.
Ова трећа победа Нагетса је показала да (коначно) имају довољну дубину и ширину у тиму, уз поредак који наравно предводе Јокић и Мари. Браун је био тај који је искористио прилику да се истакне и покаже способности у овој утакмици. Његова младост и глад за успехом су се видели кроз игру и допринели су у великој мери тимском успеху.
Сада је на Мајами Хиту да пронађе начин да се опорави и одговори у следећој утакмици. Али не смеју потценити младог и борбеног Брауна, јер је он показао да може бити велики играч који може донети победе свом тиму чак и у финалу НБА лиге, што није једноставно ни за кога, посебно за почетника.
Ипак, његова енергија, агресивност и младост су освежавајући додатак Нагетсима, дашак ветра који је недостајао. И који је свакако потребан и у наредним утакмицама.
Нагетси тренутно воде са 2-1 у овој серији на четири победе, а четврта утакмица ће се одиграти у петак.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
„Идемо“ Џокери
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала