- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев америчким политичарима који критикују СВО: Ко сте ви да отварате своја погана уста?

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев набројао је војне операције САД и НАТО у другим земљама, истакавши да Американци немају право да критикују Русију која, за разлику од њих, штити своје сународнике.

„Последњих деценија ниједан велики регионални сукоб није прошао без директног или индиректног учешћа америчких 'доброчинитеља', написао је Медведев на Твитеру.

Он је затим навео више од десет војних операција САД и НАТО након Другог светског рата од 1950. до 2015. године, укључујући америчку операцију у Вијетнаму, инвазију САД на Панаму и Ирак, агресију НАТО у Југославији и Либији, као и друге оружане сукобе у којима су учествовале америчке и снаге Алијансе.
По речима Медведева, током операција које су изводили Американци и НАТО погинули су милиони људи и „њихова крв је на рукама свих америчких председника, разних корумпираних ниткова и других слабоумних стараца из америчке администрације и Конгреса“.

„И после свега тога неки сенилни старци попут Бајдена и других лицемера имају дрскости да критикују Русију због њених акција чији је циљ заштита сународника и историјских територија? Ко сте ви да отварате своја погана уста? Умукните!“, поручио им је Медведев.

Он је своју објаву упутио „надменим, али ограниченим критичарима Русије“.
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
РУСИЈА
Медведев одговорио бившем секретару НАТО: Желите хиперсоничне ударе на Европу?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала