- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прво о противнику, а онда и о себи – поносни Новак открио шта је поручио младом Карлосу

© AP Photo / Jean-Francois BadiasНовак Ђоковић Карлос Алкарас
Новак Ђоковић Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, рекао је да је поносан што је успео да се пласира у финале Ролан Гароса, али је истовремено и одао поштовање свом ривалу Карлосу Алкарасу који је доживео повреду током трећег сета.
Ђоковић је славио са 3-1 и обезбедио себи финале које је обележила повреда Алкараса у трећем сету.
„Прво да кажем, стварно је штета што се ово догодило Карлосу, последња ствар коју желиш у овој фази Грен слема је су грчеви и физички проблеми. Желим му брз опоравак и повратак на терен. Рекао сам му на мрежи да он зна колико је млад и колико времена има пред собом. Освајаће он овај турнир. Невероватан је такмичар, фин момак и заслужује аплауз и подршку“, рекао је Ђоковић.
Он се посебно осврнуо на моменат када је Алкарас размишљао о томе шта да ради после повреде.
„Тешко му је било, није знао шта да ради, да ли да преда или да заврши меч. Честитам му на борбеном духу и што је остао до последњег поена“.
Ни Новаку није било лако...
„Већ пред крај другог сета били смо на физичком лимиту, нисам се осећао свеже пред крај другог сета, играли смо раме уз раме, догодило се то њему са грчевима у трећем сету, од тог тренутка на даље меч је био другачији. Трудио сам се да останем фокусиран, видео сам да се мучи, али нисам желео више да размишљам о другој страни мреже. Надам се да ће се Алкарас вратити веома брзо“.
А онда мало о себи...
„Није било лако издржати интензитет на терену, сет и по сам добро играо, имао сам шансе, али је на крају другог сета био бољи. Ја сам морао да играм агресивно, да рано хватам лопту, ако не радите то, онда ће он то радити. Он је играч који воли тај стил, брз је, много снаге има у ударцима. Морам сам да парирам и било је исцрпљујуће. Ипак, поносан сам што сам стигао до још једног финала“, рекао је Ђоковић.
После меча српски ас разговорао је и са Матсом Виландером коме је открио у чему је била тајна добре игре на старту меча.
„Очигледно сам морао да диктирам, да улазим у терен и да будем агресивнији. Знамо да ако му даш време он ће да те уништи. Желео сам да му одузмем то време. Играо сам одлично један и по сет, а потом сам пао и он то је то искористио. Имао сам шансу, следећи гем је он направио брејк са нулом. Био је изједначен меч, а онда сте видели шта се догодило почетком трећег сета“, рекао је Новак.
За крај је прочио да је управо о оваквом нивоу тениса причао после испадања са Мастерса у Риму.
„Искрено ја сам желео овакав ниво током целе сезоне на шљаци. Говорио сам да је Ролан Гарос место где желим да играм најбољи тенис. Ништа није готово, анјвећи меч следи у недељу, надам се да чу успети да одиграм још један добар меч“, закључио је Ђоковић.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
СПОРТ
Чудна ситуација у Паризу – Новак направио брејк без борбе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала