Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Пристрасни су, долазе са захтевима Београда“: Курти се пожалио на Ескобара и Лајчака

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти пожалио се на, како је навео, пристрасност западних изасланика у дијалогу Београда и Приштине, тврдећи да изасланици САД и ЕУ — Габријел Ескобар и Мирослав Лајчак — „долазе са захтевима друге стране“, мислећи на Београд.
„Долазе нам са захтевима. Са захтевима друге стране“, изјавио је Курти.
Он је то рекао у интервјуу за АП који је објављен дан пре него што би Ескобар и Лајчак требало да известе своје надређене о ефектима разговора које су имали у Приштини и Београду.
Курти, такође, остаје при ставу да се присуство специјалних полицијских снага не може смањити све док „криминалне српске банде или не напусте земљу или не буду ухапшене“, додајући да ће мира на Косову бити, ако не буде „наређења за насиље из Београда“.
Подсетимо, Ескобар је у среду најавио да ће данас поднети извештај Белој кући након посете Београду и Приштини.
„Бела кућа од мене тражи да у петак дам најновије информације о томе шта се дешава, а и он (Лајчак) мора да извести Жозепа Бореља шта се дешава. Али, то је наредни корак за мене, није крајњи рок. На основу наредног извештаја, донећемо неке одлуке о будућности, али није никакав крајњи рок ни за кога“, рекао је тада Ескобар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала