- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Деца џунгле“: Четворо малишана сами преживели у дивљини пет недеља после пада авиона /видео, фото/

© AP Photo / (HOGP)Четворо деце пронађено је живо на југу Колумбије, пет недеља након што је авион којим су путовали срушио у густој џунгли
Четворо деце пронађено је живо на југу Колумбије, пет недеља након што је авион којим су путовали срушио у густој џунгли - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2023
Пратите нас
Четворо деце пронађено је на југу Колумбије, пет недеља након што је авион којим су путовали срушио у густој џунгли, објавио је колумбијски председник Густаво Петро.
Четворо деце, узраста 13, 12, девет година, као и бебу од 12 месеци, спасла је војска у близини границе, између покрајина Какета и Гвавијаре, у близини места где се срушила „цесна 206“, пренео је Ројтерс.
© AP Photo / John VizcainoЧетворо деце пронађено у колумбијској џунгли, пет недеља након пада авиона
Четворо деце пронађено у колумбијској џунгли, пет недеља након пада авиона - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2023
Четворо деце пронађено у колумбијској џунгли, пет недеља након пада авиона
У авиону је било седморо путника, који су ишли од Араракуаре, у покрајини Амазонас, ка Сан Хозе дел Гвавијареу, када су послали позив за помоћ 1. маја.
Троје одраслих, међу којима су пилот и мајка деце, Магдалена Мукутуј, преминули су услед последица пада и њихова тела су пронађена у олупини авиона.
Нарсисо Мукутуј, деда три девојчице и једног дечака, рекао је новинарима да је одушевљен информацијом да су му унучићи спасени.
Фотографије које је објавила колумбијска војска приказала је групу војника са четворо деце усред џунгле.
„Ово је радост за целу земљу. Четворо деце, која су била изгубљена у колумбијској џунгли су жива“, навео је председник Петро на Твитеру.
Он је, првобитно, објавио 17. маја на Твитеру да су деца пронађена, али је обрисао твит и рекао да информација није била потврђена.
„Деца су била све време заједно, слаба су, да пустимо лекаре да их прегледају. Пронађени су, веома сам срећан због тога“, рекао је Петро новинарима.
Спасиоци су, уз помоћ паса трагача, пронашла остатке воћа коју су деца јела да преживе, као и импровизовано склониште, направљено од шумске вегетације.
У акцији спасавања учествовали су авиони и хеликоптери колумбијске војске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала