- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никад нико није био већи фаворит – да ли је то мач са две оштрице?

© AP Photo / Alastair GrantЕрлинг Холанд, Пеп Гвардиола
Ерлинг Холанд, Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2023
Пратите нас
Манчестер сити и Интер играју од 21 сат у Истанбулу финале Лиге шампиона, а првак Енглеске у последњу утакмицу сезоне улази као изразити фаворит.
Квота на кладионицама да ће Сити први пут у историји клуба постати првак Европе је само 1.25, а на Интерову четврту титулу коефицијент је 4.00. Kвота да ће „Грађани“ Пепа Гвардиоле утакмицу решити у своју корист у 90 минута је 1.50, а на Интер око 7.
Анкета
Ко ће освојити Лигу шампиона?

У последњих 19 сезона, откако постоје подаци о квотама, нико није био већи и изразитији фаворит у финалу Лиге шампиона од Манчестер ситија против Интера.

До сада је највећи фаворит била Барселона у финалу против Јувентуса 2015. године, када је квота да ће Меси и друштво освојити такмичење била око 1.30. На крају је Барселона и оправдала улогу фаворита и славила са 3:1 под вођством Луиса Енрикеа.
Највеће изненађење у финалним утакмицама направио је Челси који је 2012. године славио против Бајерна и то на његовој Алијанц Арени у Минхену. Квота на лондонски клуб тада је била 3.00.
Тренер Манчестер ситија Пеп Гвардиола каже да је сан свих у табору Ситија освајање Лиге шампиона.
„Да би могао да оствариш сан, мораш да имаш опсесију њиме. Знамо колико је ово такмичење важно, трудили смо се да тренирамо најбоље што можемо, екипа ће морати да одигра максимално свих 90 минута. Ако погледамо историју такмичења, Интер је већи од нас јер има три титуле, али то сад није битно. Сад је време за финале у Истанбулу“, рекао је Гвардиола.
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
„Гвардиолина клетва“ – право пророчанство или глупост?
Тренер Интера Симоне Инзаги истиче да је предиван осећај што је екипа стигла до финала у Истанбулу.
„Не желимо ту да станемо, желимо да одиграмо ово финале на најбољи могући начин. Ко је фаворит? Па они су најјача екипа на свету, али нас је 11 и њих је 11 на терену. Ми смо имали фантастичан пут до финала и ту смо да играмо за пехар. Биће потребно много срца, храбрости и мирне главе да останемо у игри“, поручио је Инзаги.
Симоне Инзаги - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2023
СПОРТ
Газде, шта ћете сад?
Споменимо на крају и да ће правду делити најбољи светски судија Шимон Марчињак, Пољак, који је зимус сјајно судио и финале Светског првенства у Катару између Аргентине и Француске.
* Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала