- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Познате цијене љетовања на Црногорском приморју: Кревет у шпицу сезоне у Будви од 12 до 20 еура

© Sputnik / Маријана КолаковићПлажа Могрен у Будви
Плажа Могрен у Будви - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2023
Пратите нас
Представница Удружења издаваоца приватног смјештаја Бранка Џогановић каже за Спутњик да се њихове процјене не уклапају у спектакуларне најаве да би Црна Гора од туристичке сезоне могла зарадити 1,3 милијарде еура, што је недавно изјавио министар економског развоја у Влади Црне Горе Горан Ђуровић.
„Просјечна попуњеност у приватном смјештају у јуну је 10 одсто, потврђене резервације за јул/август су на 50 одсто, у односу на прошлу годину,а за септембар десет одсто. Цијене су на нивоу прошлогодишњих или повећане, али не више од 10 одсто“, каже Џогановићева.
Наша саговорница истиче да министар Ђуровић у пројекцијама финансијских ефеката туристичке сезоне није помињао приватни смјештај, већ вјерује да је те закључке донио на основу неких других инпута.
Џогановићева за Спутњик истиче да ће кревет у приватном смјештају до шпица сезоне у Будви коштати од 10 до 12 еура, у зависисности од локације и категорије, а од 15. јула до 20. августа од 12 до 20 еура. Вјерује да ће у шпицу сезоне попуњеност и приватног смјештаја бити скоро сто одсто, али упозорава да предсезона није баш толико добра за издаваче приватног смјештаја.
„Тражиће се кревет више у шпицу сезоне као сваке године, али је проблем што није ништа урађено у да будемо пуни и сад. Нисмо радили на интегрисању капацитета нити на стандардизацији понуде, а и хотели су почели предсезону са изузетно повољним понудама, па су тако узели госте приватном смјештају“, каже Џогановић за Спутњик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала