- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда је шампион Србије

© Sputnik / Лола Ђорђевић Кошаркаши Црвене звезде
 Кошаркаши Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде освојили су титулу шампиона Србије победом над ФМП из Железника у другој утакмици финалне серије резултатом 82:72.
Била је ово 36. узастопна победа Црвене звезде над ФМП-ом и осим те доминантне победе пише се и трофеј јер је Звезда шампион Кошаркашке Суперлиге Србије.
Била је ово осма титула у низу првака Србије за Црвену звезду, која је на трону у домаћем шампионату још од сезоне 2014/15. Црвено-бели су ове сезоне већ освојили Куп Радивоја Кораћа, а играће и финале АБА лиге, где ће им ривал бити Партизан, финална серија креће већ у уторак.
Ривали су били изједначени на почетку меча (14:14), а први је осетнију разлику стекао ФМП, који је водио са 24:16. Имали су Пантери недуго потом и „плус шест“ (29:23), али су црвено-бели нанизали десет поена за преокрет (33:29).
До одласка на полувреме екипа Душка Ивановића је додатно подигла разлику (43:36). Ипак, нису се домаћи предавали, па су у трећој четвртини још једном преузели предност (53:49).
И поново је уследила серија црвено-белих, уз два бацања Лазаревића и „два плус један“ Кампаца, па је Стефановић морао да затражи тајм-аут (58:53).
Почетком последње четвртине Звезда је стекла и највећу разлику до тада, кад је Марковић погодио тројку (64:55). Кад је нешто касније то учинио и Бентил, разлика је била двоцифрена (69:59), тада је нестала и било каква дилема, ако је уопште и постојала пре овог меча.
Црвена звезда је иначе овај меч играла без Луке Вилдосе, који је доживео повреду у првом мечу против ФМП-а, па је стручни штаб тима са Малог Калемегдана проценио да је најбоље да га опорави за финале регионалног такмичења против Партизана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала