- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Судија одбио да призна грешке и отишао у пензију

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
Пратите нас
Драма у трећој утакмици полуфинала турског првенства између Фенербахчеа и Ефеса добила је неочекиван епилог пошто је арбитар Ајтуг Екти одлучио да заврши каријеру и окачи пиштаљку о клин.
Много контроверзи су изазвале последње две утакмице серије, а после треће је тренер Фенербахчеа Димитрис Итудис чак донео видео доказе за спорне одлуке арбитара за које тврди да су одлучиле да његова екипа не победи.
Судијска тројка је суспендована после те утакмице, а један од њих Ајтуг Екти је одлучио да моментално оде у пензију.
Екти је пуних 30 година радио као домаћи и интернационални судија, а у саопштењу је објавио да „одбија одлуку Савеза да одмори до краја сезоне“ сматрајући да су надлежни органи тако признали да је грешака било. Он са тим није сагласан.
„Термин 'судијске одлуке утицале су на исход меча' није прихватљив за нас, јер ми имамо одговорност. Фенербахче инсистира на томе да казне за нас буду још озбиљније. Донео сам одлуку да одем у пензију како бих сачувао интегритет судијске професије, која је после ове утакмице доведена у питање. И сматрам да исход утакмице нису одлучили технички фактори“, пише између осталог у Ектијевом саопштењу.
Он је закључио да његова жртва треба да сачува мир и да скине притисак са осталих судија, а његове колеге Зафер Јилмаз и Сердар Унал су прихватили казне и неће радити до краја сезоне.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2023
СПОРТ
Сјајне вести из Америке: Србин на челу НБА тима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала