- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина: Не бавимо се распламсавањем конфликта у Украјини

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаЈуришна група Ваздушно-десантних снага у зони специјалне војне операције
Јуришна група Ваздушно-десантних снага у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
Пратите нас
Кина не испоручује оружје и технику чеченским јединицама у руској специјалној војној операцији, не бави се распламсавањем конфликта у Украјини и тежи да унапреди мировни процес за решавање проблема, изјавио је портпарол Министарства иностраних послова Кине Ван Венбин.
„Не знам о такозваним доказима о продаји наоружања Чеченији, о којима ви говорите. Кина увек има објективан и правичан став о украјинском проблему. Ми улажемо напоре у миран дијалог, а не у испоруке оружја и подстицање непријатељстава“, навео је он на брифингу коментаришући испоруке оклопне технике чеченским јединицама у Украјини.
Како је појаснио кинески дипломата, тај став је очигледан за светску заједницу.
„Сматрамо да, као и увек, одговорни медији морају да пишу објективне, правичне и професионалне вести, које се заснивају на реалним чињеницама“, подвукао је портпарол Министарства иностраних послова Кине.
Раније је специјални представник Кине за Евроазију Ли Хуи навео да се Укајина, Русија и европске земље надају да ће се украјинска криза решити мирним путем, а Кина је спремна да створи услове за одржавање преговора.
Заставе Кине и САД - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
СВЕТ
„Политико“: Кина користи базу на Куби за праћење САД, Вашингтон забринут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала