- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Патриотизам и судбина отаџбине су за нас светиње

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин уверен је да су патриотизам завештали преци и за садашње генерације он представља свето наслеђе.

„Патриотизам и одговорност за судбину отаџбине су нам преци завештали, који су достигли велике победе у раду и рату. Сада добро схватамо шта значи њихова чврста одлука да се заложе за заштиту отаџбине, да раде у циљу општег добра и процвата земље“, рекао је руски председник на церемонији уручивања држаних награда херојима рада на Дан Русије.

Подвукао је да је то за Русију свето наслеђе и да су верни његовим традицијама.
Руски председник је честитао Дан Русије наводећи да је то државни празник који означава непрекидну вишевековну историју, величину и славу отаџбине, потврђује јединство мултинационалног становништва, преданост земљи и топли, душевни однос према вољеној домовини.
„Таква продорна осећања се тешко могу пренети речима, међутим, она су јасна и блиска сваком од нас“, тврди лидер Русије.
Истакао је да у овом тешком времену за Русију, они још више уједињују руско друштво, служе као поуздана подршка руским херојима учесницима специјалне војне операције.
Према мишљењу Путина, Руси који данас добијају награде, својим примером и својим животом показују преданост отаџбини.
„Сви сте успели да достигнете врхунац у свом позиву, стваралаштву, професији, да постанете пример људи који су посвећени, снажног карактера и великодушни", обратио се председник херојима рада и лауреатима државних награда и захвалио се на храброј служби отаџбини, друштву и људима.
Председник Руске Федерације В. Путин састао се са чланом Председништва БиХ М. Додиком - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
РЕГИОН
Додик честитао Путину: Дан Русије - препород руске државности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала