Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Рама: Отказана заједничка седница влада у Приштини и Тирани

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕди Рама
Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
Пратите нас
Албански премијер Еди Рама саопштио је вечерас да се за сутра планирани састанак влада Албаније и привремене приштинске владе отказује, јер не постоји договор са косовским премијером Аљбином Куртијем.
„Налазимо се у условима заоштравања односа између Косова и целе евроатлантске заједнице, овај састанак не може да буде одржан у очекиваном формату, након што сам разговарао са високим представником за спољну и безбедносну политику ЕУ Ђузепом Борељом“, објаснио је Рама на конференцији за штампу, преноси Косово онлајн.
Каже да је замолио Куртија да се сутра у Ђаковици састану у ужем формату и разговарају о овој ситуацији која је драматична по односе Косова и евроатлантске заједнице.
„Морам да кажем да се нисмо договорили са Куртијем о промени формата, он је тражио да се састанак одржи како је било планирано, и да онда разговарамо о томе, али то није могуће јер није тренутак да се прави састанак као да се ништа не дешава. Можда то није коначан одговор премијера“, рекао је он.
Албанска и привремена приштинска влада требало је да одрже заједничку седницу у Ђаковици.

Приштина окривила Раму

Влада у Приштини саопштила је данас, поводом отказивања седнице са албанском владом, да је то први први пут да је једнострано отказан заједнички састанак и за то окривила премијера Албаније Едија Раму.
„Сутра је требало да буде потписано 13 нових споразума. Највише ће изгубити грађани. Нажалост, отказивањем састанка од стране премијера Раме, ускраћена нам је могућност да их потпишемо“, наводи се у саопштењу и додаје да билатерални састанци попут оног који је Рама затражио, могу да се одржавају свакодневно, преносе приштински медији.
Специјалне снаге тзв. косовске полиције држе на нишану пролазнике током хапшења Србина у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СРБИЈА
Хаос на северу КиМ: Србину ког су ухапсили приштински специјалци одређено задржавање /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала