- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић одмах проверио да ли му је Новак честитао – па поручио: Добар је тренутак да будете Србин

© Tanjug / Lynne SladkyМајами - Денвер, Никола Јокић, 4. утакмица
Мајами - Денвер, Никола Јокић, 4. утакмица - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
Пратите нас
Иако је био тужан када му је речено да не може одмах да дође у Србију, Никола Јокић успео је да се орасположи на конференцији после освојене титуле са Денвером. Српски ас узео је телефон како би проверио да ли му је стигла порука од Новака Ђоковића, а онда је поручио да је лепо бити Србин.
Невероватни српски кошаркаш Никола Јокић написао је историју НБА лиге предводивши Денвер до шампионске титуле, а на конференцији је између осталог говорио и о Новаку Ђоковићу.
Српски ас узео је телефон како би проверио да ли му је стигла честитка, а онда је схватио да и уколико јесте то ће тешко видети одмах због огромног броја порука и честитки.
„Сада ћу да видим да ли ми је Новак послао поруку. Не знам, уф, угасићу телефон. Спорт у Србији је оно што нас је увек стављало испред свих. Чак и пре десет, двадесет година. Сада имамо Новака који је вероватно најбољи икада. За нас Новак је најбољи свих времена. Сада имамо и НБА прстен. Добар је моменат да будете Србин“, рекао је Јокић на конференцији за медије.
Јокић је остварио себи сан титулом са Денвером, али је у истој мери срећан због осталих играча.
„Срећан сам због свих, заиста. Због ветерана Деандреа Џордана, Џефа Грина, Иша Смита. Мајкл Портер је имао три операције пре него што је почео да доприноси. Сви смо знали за шта је способан. Кентејвијус Кодвел-Поп, Браус Браун, Кристијан Браун, заиста сви редом“, рекао је српски ас.
Никола и Наталија Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Стиснута песница и врисак који се чуо до Србије /видео/
Дошао је у Денвер као 41. пик са драфта, међутим Николи то не представља готово ништа.
„Нема то везе кад си дошао до овде. Имате неке који нису драфтовани у Мајамију па доприносе“, рекао је скромни Јокић.
Анкета
Да ли је Никола Јокић најбољи центар у историји НБА лиге?
На почетку сезоне Србин је схватио да влада другачија енергија него претходних година. Тим је боље функционисао и српски ас је веровао у њега.
„Не размишљам о наредној сезони, рећи ћу тренеру да ми да неколико недеља одмора више, да бих био спреман за наредну сезону. Није само до стартне петорке, него до целе екипе. Од првог дана тренинг кампа у Сан Дијегу сам осећао нешто ново и другачије са овим тимом. Другу енергију. И тај осећао ме држао до краја“, открио је Јокић.
Српски ас говорио је и томе колико европски играчи имају утицај у НБА лиги.
„Имамо утицај. Наравно, Американци су већина у лиги и треба да буду, јер су освојили много олимпијских злата. Али, мислим да има Европљана који могу да допринесу екипама и направе разлику у борби за титулу“, рекао је шампион најјаче кошаркашке лиге на свету.
Јокић је покушао да пробуди екипу која током већег дела утакмице није играла на врхунском нивоу. На другој страни владала је иста енергија, али Србин није желео да његови саиграчи наставе са промашајима, па је у неким тренуцима и викао.
„Викао сам, јер смо само шутирали тројке. У том моменту је било потребно само погађати. Мало поена, промашујемо шутеве, они промашују. Викао сам, навикли су на то од мене, али тако је то у породици као што је наша“, објаснио је Јокић.
За крај маестрални српски ас, један од најбољих центара у исторји НБА лиге имао је шта да поручи свима онима који сањају велике успехе.
„Ако желите да успете, морате прво да будете лоши, па да будете добри, па да паднете и да извучете поуке. Искуство није оно што ти се деси, него шта ти учиниш када ти се нешто деси. Процес без пречица. Путовање. Драго ми је да сам део тог пута. Ми смо желели ово и успели смо. Али, није то једина ствар на свету. Толико ствари волим да радим. То је нормално. Можда неко воли свој посао и уједно лаже (шала), али је леп осећај кад учиниш нешто што нико није веровао. Само смо ми веровали у нас. Без моје супруге и браће не бих био овде где сам“, поручио је јединствени Никола Јокић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Сомбор и Србија нису спавали због Јокића – није их изневерио /видео/
Никола Јокић, Денвер - Мајами, прва утакмица финала - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
„Донели сте огромну радост нашем народу“: Вучић честитао Јокићу
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Јокић отворио шампањац па бацио саиграча у базен – спектакуларно славље у Денверу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала