- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Заслужено МВП признање је у Јокићевим рукама – најбољи међу најбољима

© AP Photo / David Zalubowski)Никола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
Пратите нас
Заслужено и очекивано, Никола Јокић проглашен је најбољим кошаркашем у финалу НБА лиге у ком је Денвер победио Мајами и постао шампион најјаче кошаркашке лиге на свету.
Током целе плеј-оф серије Никола Јокић правио је чуда на терену и играо је на невероватно високом нивоу. Најпре је заслужено добио признање за најбољег кошаркаша у финалу Западне конференције, а потом је та награда стигла и после финала НБА лиге.
У серији против Мајамија за Денверов први шампионски прстен Јокић је просечно убацивао 30, 8 поена, 13,5 скокова и осам асистенција, док је у петој утакмици убацио 28 поена и томе додао 16 скокова уз четири асистенције.
Финална серија са Мајамијем, али и читав плеј-оф показали су да је Јокићу украдена МВП титула за регуларни део сезоне, али важно је да он не мари, већ да је заслужено МВП звање добио након што је свој тим довео до титуле.
„Ерон Гордон је рекао одличну ствар – не навијам за себе, већ за оног поре себе“, рекао је Јокић када му је уручена титула за најбољег кошаркаша финала док је цела хала у Денверу скандирала „МВП, МВП“.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Никола Јокић и Денвер су шампиони НБА лиге! Србин добио МВП признање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала