- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нико никад као Никола – Америка је бачена под ноге Сомборца

© AP Photo / David Zalubowski)Никола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
Пратите нас
Како се само Америка свесно огрешила о Николу Јокића који је одиграо сезону живота у НБА лиги, а ускраћено му је да подигне и трећу узастопну МВП титулу која је завршила у рукама Џоела Ембида. А, Јокић, он је исписао историју као први кошаркаш који је у плеј-офу имао највише поена, скокова и асистенција.
Да, добро сте прочитали, није у питању грешка. Нико никад као Никола. Нико никад као скромни, некада буцкасти момчић из српске равнице, који је бацио под ноге велику Америку.
Да је дословце тако показују бројке. А оне су импресивне и кажу следеће: 600 поена, 269 скокова и 190 асистенција у плеј-офу.
Тако нешто није пошло за руком великанима магичне игре под обручем, као што су Мајкл Џордан, Леброн Џејмс, Меџик Џонсон, Карим Абдул-Џабар, Хаким Олаџувон.
Е, зато је Јокић посебан, другачији. Зато што га константно оспоравају, покушавају да му (про)нађу ману, оптужују га да "пумпа" статистику, а он се само игра на терену и поиграва са ривалима.
Импресивно је све оно што с лакоћом ради и што једним пасом може да разоружа читав тим, а "сомборски шафл" постао је његов заштитни знак и шут за који ни најбољи дефанзивци лиге немају решење.
Анкета
Да ли је Никола Јокић најбољи центар у историји НБА лиге?
Јокић је био незаустављив у великом финалу против Мајамија, где је у просеку бележио практично 30 поена.
У одлучујућој, петој утакмици, велики Никола бројао је до 28 поена, имао је 16 ухваћених лопти и четири асистенције. Био је најефикаснији актер на паркету, јер су с друге стране Џими Батлер и Бам Адебајо имали 21, односно 20 поена, док је други стрелац Денвера на петом мечу финала био Мајкл Портер џуниор са 16 поена, имао је и 13 скокова.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Сомбор и Србија нису спавали због Јокића – није их изневерио /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Јокић отворио шампањац па бацио саиграча у базен – спектакуларно славље у Денверу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала