Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

СПС одредио кандидата за министра просвете

© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆСПС
СПС - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
Пратите нас
Славица Ђукић Дејановић, функционер Социјалистичке партије Србије (СПС) биће кандидат те партије за министра просвете, рекао је председник СПС Ивица Дачић.
Славица Ђукић Дејановић биће кандидат да наследи Бранка Ружића на месту министра, рекао је Дачић за „Блиц“.
То је потврдила и Славица Ђукић Дејановић за Танјуг.
Лидер СПС-а рекао је да је та странка премијерки Ани Брнабић званично упутила предлог да за новог министра просвете парламенту предложи функционерку СПС Славицу Ђукић Дејановић, наводећи да је она особа са великим искуством и да може да преузме одговорност вођења тог ресора.

„У складу са политичким договором са нашим коалиционим партнерима, СПС је за новог министра просвете предложила Славицу Ђукић Дејановић која је у својој политичкој каријери обављала низ значајних функција, од председнице парламента, министара у различитим ресорима, а истовремено је имала и универзитетску каријеру и била редован професор, као и директор Клиничко болничког центра у Крагујевцу и један је од великих стручњака у области којом се бави“, рекао је Дачић за Танјуг.

Он је нагласио да тренутак у којем се налазимо захтева одговоран приступ овој проблематици и да зато особа са оваквим искуством може да обавља функцију министра просвете.
„Имали смо тежак посао, да од више добрих кандидата предложимо једног. Свако има своје предности, али смо у овом тренутку сматрали да је ово најбољи предлог“, нагласио је лидер СПС-а и додао да се нада да ће премијерка прихватити овај предлог.
Доскорашњи министар просвете Бранко Ружић, такође из СПС, поднео је оставку након трагедије која се догодила у ОШ “Владислав Рибникар“.
Оставку је констатовала Скупштина Србије, након чега је за вршиоца дужности министра именован такође министар у Влади Ђорђе Милићевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала