Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стано: Борељ представио мере за Приштину ако не дође до смиривања ситуације

© Фото : Youtube/EU Debates | eudebates.tv/PrintscreenПортпарол високог представника ЕУ за спољну политику Петер Стано
Портпарол високог представника ЕУ за спољну политику Петер Стано - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
Пратите нас
Портпарол Европске комисије Петер Стано поручио је данас да је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ представио мере земљама чланицама које треба увести уколико премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не буде предузео кораке за деескалацију ситуације на северу Косова и Метохије.
Он је за Танјуг потврдио да је Борељ примио писмо премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, те да ће на њега одговорити одговарајућим каналима. Истакао је да ЕУ до сада није видела одлучне кораке од стране Куртија потребне за деескалацију ситуације.
„Последња дешавања на северу Косова само потврђују да се ескалација наставља, а то није у интересу Косова и људи на Косову“, истакао је Стано.
Додао је да разговори међу чланицама ЕУ трају, као и да је високи представник Борељ у сталном контакту са лидерима из региона и земаља чланица ЕУ.
Специјалне снаге тзв. косовске полиције држе на нишану пролазнике током хапшења Србина у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СРБИЈА
Хаос на северу КиМ: Србину ког су ухапсили приштински специјалци одређено задржавање /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала