- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Краљевски трансфер за моћну будућност

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATЏуд Белингем
Џуд Белингем - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Енглески репрезентативац Џуд Белингем (19) потписао је шестогодишњи уговор са Реалом из Мадрида, саопштио је Краљевски клуб.
Досадашњи везиста Борусије из Дортмунда би требало у четвртак да буде и званично представљен у Мадриду као ново појачање, а енглески фудбалер ће бити један од најплаћенијиха играча Реала.
Немачки медији истичу да је мадридски великан пристао да плати Борусији обештећење од 103 милиона евра, уз бонусе који могу да достигну укупну цифру од 130 милиона евра.
То га чини трећим најскупљим тинејџером у историји светског фудбала, иза Килијана Мбапеа (180 милиона) и Жоао Феликса (127 милиона) евра.
Белингем је у Борусију стигао 2020. године из Бирмингема за 25 милиона евра, а за клуб из Дортмунда одиграо је 132 утакмице и постигао 24 гола, уз 25 асистенција.
Борусија је потврдила да је постигла договор са Реалом и захвалила се мадридском клубу на конструктивним преговорима.

„Хвала свима у Борусији, а посебно навијачима. Била је част носити дрес и у лепим, али и у ружним тренуцима. Иако се радујем новој дестинацији, никада нећу да заборавим Дортмунд. Све најбоље у будућности“, поручио је Енглез на сајту „Милионера.

У Мадриду желе да скупоцени Енглез обуче дрес са бројем 7, који су пре њега носиле многе звезде, пошто је његов омиљен број 22 тренутно у власништву Немца Антонија Ридигера.
Џуд Белингем је за репрезентацију Енглеске одиграо 24 утакмице и постигао један гол.
Чињеница да је Лионел Меси прешао у Интер из Мајамија засенила је трансфер Белингема у Мадрид, који је вероватно највећи посао овога лета на светској пијаци.
Белингемовим доласком Реал је наставио генерацијске промене у везном реду. Поред енглеског тинејџера ту су већ Едуардо Kамавинга и Орељен Чуамени, као и нешто старији Феде Валверде, који су стизали један за другим и тако почели да стичу неопходно искуство од неприкосновених мајстора Луке Модрића и Тонија Kроса.
© AFP 2023 / INA FASSBENDERЏуд Белингем
Џуд Белингем - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Џуд Белингем
Под условом да обојица остану, Белингем ће такође моћи да период адаптације на највећи светски клуб одради уз помоћ двојице ментора.
Енглески везиста виђен је као кључни додатак за средину терена, чиме је Реал Мадрид вероватно пребринуо бригу за наредну деценију, с тим што ће, наравно, ротација да се допуњава како поменути двојац ветерана буде одлазио.
То што је Енглез још увек тинејџер, макар само још на неколико недеља, повећава му изгледе за наставак континуитета успеха. Можда ће генерацијски таленат помоћи и да се однос снага брзо врати на страну Реала, после неубедљиве сезоне на измаку.
У сваком случају, Белингемова каријера је, за разлику од било ког другог енглеског играча, већ сада „космополитска“, поштомало њих има искуство играња у Чемпионшипу, Бундеслиги и Примери и то пре навршене 20. године.

Довођење Џуда Белингема за рекордну суму у Мадрид припрема је и за крунисање трансфер политике Реала која ће се десити следећег лета за када је најављен долазак Килијана Мбапеа из Пари Сен Жермена.

Највећи клуб на свету ће с ова два трансфера обезбедити моћан тим за наредну деценију и прилику да доминира на теренима широм света.
Легендарни фудбалер Дејан Савићевић - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СПОРТ
Савићевић аутомобилом кренуо на сахрану Берлусконија: „Био ми је као други отац“
Звезда - Војводина - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Лазар добио увреде због српске тробојке – неће играти за Црну Гору!
Силвио Берлускони, Милан - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
СПОРТ
Бесмртни витез кога није издао црногорски „геније“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала