- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

МУП: Ситуација са поплавама стабилна, без потребе за евакуацијама

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEПоплава у западној Србији
Поплава у западној Србији - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Ситуација у поплављеним подручјима у Србији, које су погодиле екстремне временске појаве у претходном периоду, је стабилна и више нема потребе за евакуацијом и спасавањем становништва, као ни за проглашавањем нових ванредних ситуација, саопштио је данас МУП.
Како је наведено, припадници МУП, ватрогасци-спасиоци настављају са обиласцима терена и потенцијалних критичних тачака, као и мештана на тим локацијама којима дају упутства и инструкције за поступање у случају опасности.
Шеф Одсека у Управи за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Милош Миленковић рекао је да су припадници МУП-а, Сектора за ванредне ситуације и данас ангажовани на отклањању последица елементарних непогода, односно црпљења воде по позиву грађана.
„Апелујемо на грађане да не прилазе набујалим бујичним водотоковима, да у случају евентуалне опасности слушају надлежне институције и да уколико вода прети да уђе у домаћинства, искористе џакове са песком да обезбеде локацију, као и да се у случају директне опасности попну на више етаже, искључе електричну енергију“, истакао је Миленковић.
Тренутно је на снази ванредна ситуација у 32 града и општина.
Како је подсетио, грађани могу да позову ватрогасце на број 193 или полицију на 192, како би им била пружена адекватна помоћ.
Припадници Министарства унутрашњих послова до сада су евакуисали 76 лица и имали 485 интервенција на којима је било ангажовано 1.087 ватрогасаца-спасилаца.
Из МУП-а наводе и да су у сталној комуникацији са градским и општинским штабовима за ванредне ситуације, ЈВП „Србијаводе“, како би сви капацитети и снаге система заштите и спасавања били спремни за реаговање у случају потребе, а све у циљу заштите и спасавања људи, материјалних и културних добара, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала