Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Седница Скупштине Србије одложена за сутра због недостатка кворума

© Sputnik / Лола ЂорђевићСкупштина Србије
Скупштина Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Председник Скупштине Србије Владимир Орлић одложио је за сутра седницу која је требало да почне данас у 10.00 часова, јер у парламенту није било кворума за рад. Седница је најпре одложена за сат времена, а потом је донета одлука да се одложи за сутра.
На седници је било присутно 74, а потребно је да присуствује најмање 84 посланика.
На дневном реду седнице је предлог за гласање о неповерењу члану Владе, министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу, а седници треба да присуствује и председник Владе Србије Ана Брнабић.
Орлић је пре него што је рекао да одлаже седницу, заменику шефа посланичке групе „Морамо-Заједно“ Александру Јовановићу Ћути рекао да се постара да му се посланици појаве на седници коју су тражили, преноси Танјуг.
„Ово је срамота и шегачење и са скупштином и са народом. Колико вас има у посланичким клупама, Јовановићу? Уместо што галамите паметније би било да позовете чланове ваше групе да дођу“, рекао је Орлић и додао да је део опозиције показао на овај начин однос према скупштини и народу.
Седницу на којој треба да се расправља о изгласавању неповерења Гашићу тражила је опозиција, а овлашћени предлагач је шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала