Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шта су Куртијеви специјалци тражили у Србији

© Tanjug / STRПрипадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, лоцирали су данас и ухапсили три припадника тзв. косовске полиције Р. З. Б.С. и М.Љ. у административном појасу према КиМ, далеко у дубини територије централне Србије
Припадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, лоцирали су данас и ухапсили три припадника тзв. косовске полиције Р. З. Б.С. и М.Љ. у административном појасу према КиМ, далеко у дубини територије централне Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Припадници тзв. косовске полиције који су ухапшени на територији централне Србије су чланови окупаторске терористичке групе који су највероватније упали на нашу територију уз наговор одређених западних служби, сматра бивши безбедњак Божидар Спасић.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, лоцирали су у среду и ухапсили три припадника тзв. косовске полиције у административном појасу према Косову и Метохији, далеко у дубини територије централне Србије.
Сва тројица ухапшених били су наоружани аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са Џи-Пи-Ес уређајима, мапама и другом опремом.
Како се наводи, брзом и ефикасном акцијом српске полиције, успешно је спречен покушај тзв. косовске полиције да упадом на територију централне Србије изврше акцију која по свим параметрима представља терористички акт у циљу додатне дестабилизације и ескалације сукоба, уперен против Републике Србије.

Терористичка група упала у Србију

Бивши пуковник Удбе Божидар Спасић каже за Спутњик да на територију централне Србије нису упали припадници косовске полиције већ окупаторских терористичких група. Нико не шаље легалне полицајце на туђу територију, тако да је у овом случају очито реч о припадницима терористичких група формираних по налогу Аљбина Куртија и осталих функционера лажне државе, додаје Спасић.
„Први циљ им је свакако био извођење одређених терористичких операција. Чини ми се да су код њих пронађена и минско-експлозивна средства што значи да су били припремљени за разна терористичка дела, да поставе експлозив под мостове, приступе полицијским станицама и на друга места где би експлозије изазвале панику код грађана“, претпоставља наш саговорник.
Питање је, а то ће наша служба морати дебело да испита, да ли су они имали контакте у земљи, односно да ли су они на подручју Бујановца, Прешева и Медвеђе, па и мало више горе ка Врању, имали већ формиране своје терористичке групе и јединице, или су имали своје тзв. локаторе и извиђаче који су раније дошли, додаје Спасић.

Дрвокрадице као извиђачи терориста

Последњих месеци, током крађе шума уз административну границу, подсећа безбедњак, такве особе су улазиле на територију централне Србије као дрвосече, а у ствари су покушавали да утврде где постоје „меке линије“.
„Ништа овде није случајно. Терористички напади се веома дуго и пажљиво припремају а наше службе ће морати до детаља да испитају да ли они имају још нека складишта муниције и докле су заправо у дубину Србије продрли“, упозорава Спасић.
Важно је, како каже, сада утврдити да ли у централној Србији има још убачених терориста, а овај случај намеће озбиљно питање а то је на који ће начин Србија одговорити да би заштитила своје унутрашње границе и народ.

„Наговарања западних служби“

Саговорник Спутњика сматра да иза оваквих операција сигурно стоје и „наговарања одређених западних служби“ којима је циљ да потпуно дестабилизују Србију.
„Вероватно је у НАТО бази, у Бондстилу или негде у Италији или Хрватској планирано да терористи уђу у нашу земљу. Сад се само поставља питање да ли су они ушли са територије Косова или су са подручја тзв. Прешевске долине кренули у операцију. То ће наше службе врло брзо открити“, закључио је Спасић.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, лоцирали су данас и ухапсили три припадника тзв. косовске полиције Р. З. Б.С. и М.Љ. у административном појасу према КиМ, далеко у дубини територије централне Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СРБИЈА
МУП изнео детаље о хапшењу Куртијевих специјалаца на територији централне Србије /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала