Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тзв. косовска полиција малтретирала особље Дома здравља у Штрпцу

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Припадници такозване косовске полиције малтретирали су ноћас лекаре и медицинско особље Дома здравља у Штрпцу током теренске интервенције, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
У саопштењу за јавност Канцеларије за КиМ наводи се да су они превезли двоје младих који су повређени у саобраћајној несрећи у Штрпцу до Косовске Митровице, те да их је по повратку, у близини Вучитрна, зауставила тзв. косовска полиција под ротацијом и третирала као највеће криминалце.
„Натерали су здравствене раднике да изађу из возила у сред ноћи, претресали возило, а потом их грубо испитивали да ли имају лиценцу и дозволе за рад уз увреде и претње “ово није Србија, ово је држава Косово” и поруке да неће моћи више да раде, желећи да им одузму возило“, наводи се у саопштењу.
Како сведочи медицинско особље које је доживело ово малтретирање, све је учесталије иживљавање којем су изложени, лекари се заустављају без икаквог повода, чак и док превозе болеснике, а ово је већ други пут у неколико дана да се њихове колеге застрашују.
„За разлику од оваквог нехуманог и нецивилизацијског понашања, здравствени радници Дома здравља Штрпце небројено пута су својим санитетима превозили и повређене Албанце, никад не делећи пацијенте према етничком кључу“, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала