- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић најавио Спутњику важан повратак: „Алекса има огромну жељу – добио је дозволу да игра“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
После прве утакмице и победе Партизана против Црвене звезде у финалу АБА лиге, Жељко Обрадовић и Данте Егзум одговорили су и на питања Спутњика, а тренер црно-белих наговестио је да би Алекса Аврамовић ускоро могао да помогне екипи.
Имао је Жељко Обрадовић разлога да буде задовољан после прве утакмице нарочито због првог полувремена у ком су кошаркаши Партизана имали предност и до 20 поена. Управо је та разлика помогла да црно-бели остану у предности упркос нешто слабијој игри у последње две деонице, а у чему је била разлика Обрадовић је говорио за Спутњик.
„Разлика је управо ово о чему сам причао, шут за два и три и у другом шутирамо 0/7 и то је главна разлика. Алекса има огромну жељу да игра и помогне екипи, а у петак је добио дозволу да тренира и у недељу урадио први тренинг и јуче пред утакмицу. Видећемо, надам се да ћемо га користити у плеј-офу јер он може да донесе огромну енергију и оно што се очекује од њега агресивност у добрани. Е сад колико је спреман и што није тренирао и ако добије шансу даће све од себе“, рекао је Обрадовић.
Прослављени тренер црно-белих ипак има и замерке па је тако наговестио да ће у наредној утакмици бити промена.
„Морамо да променимо неке ствари у другом мечу. Осцилације морамо да сведемо на минимум. Морамо да будемо на истом енергетском нивоу. Смаилагић је одиграо одлично, Ледеј такође, али ово је победа тима и ја момцима честитам на оствареној победи. Идемо даље“, рекао је Обрадовић.
Ни овога пута није заборавио навијаче који су поново били велики мотив кошаркашима.
„Хвала навијачима који су нас носили до победе, стигли смо до цифре од пола милиона љубитеља кошарке који су пратили клуб у сезони која је у току. Прво полувреме је било одлично у оба смера. У наставку је било осцилација, али смо контролисали дешавања на паркету. Стигли смо до победе, а сада се окрећемо другом мечу“, закључио је Обрадовић.
Данте Егзум такође је за Спутњик говорио о улози навијача односно о предности домаћег терена.
„Очигледно, то игра улогу. Али као што сам рекао и раније, и они су побеђивали код нас и ми код њих. Ми морамо имати контролу колико год је могуће. Сад морамо да се фокусирамо на другу утакмицу, а кад одемо на њихов терен даћемо све од себе“, поручио је Егзум.
Друга утакмица финала АБА лиге игра се у четвртак од часова.
Партизан - Звезда, АБА финале, прва утакмица - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Звездин тенер после пораза: „Сада сам 100 одсто сигуран да ћемо их победити“
Партизан - Звезда, АБА финале, прва утакмица - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Партизан за полувреме „угасио“ Звезду и повео у финалу АБА лиге
Застава Србије  - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Четири момента за историју – и потврда Јокићевих речи: „Спорт Србију ставља испред свих“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала