- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски стручњак: Русија због санкција неће подићи белу заставу и одустати од циљева у Украјини

© AP Photo / Alex BrandonБугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
Пратите нас
Санкције утичу на руску економију, али ипак не онако како су то предвидели стручњаци 2022. године, изјавио је бугарски економиста Григор Саријски у интервјуу информационом сајту „Поглед“.
Према речима стручњака, Русија је постала објекат хиљаде санкција, иако је темпо опадања њене привреде неколико пута нижи од прогнозираног.
Санкције, уверен је економиста, неће натерати ту земљу да одустане од својих циљева у актуелном сукобу у Украјини.
Он сматра да важну улогу у превазилажењу санкција има и специфична руска култура, као и посебан модел управљања у Русији, односно, Русија има резерве помоћу којих може да преброди овај кризни период.
„То је зато што су ти процеси о којима говоримо – изолација одређене недоларске зоне, јачање интеграције земаља Глобалног југа – значе да ће Русија пре или касније моћи да добије неки озбиљнији економски подстицај за њен развој“, оценио је Саријски.
Стручњак истиче да се санкцијама оваква земља не може уплашити, а још мање је могуће принудити нуклеарну државу да подигне белу заставу и одустане од својих војних циљева.

„Као што знате, ово су два главна циља: не ради се о заузимању територија, већ о томе да се не допусти преузимање Крима, захваљујући чему би Запад могао да добије контролу над целим Црноморским регионом. Стварање неке буфер зоне између НАТО земаља и држава Источног блока је управо оно што Алијанса покушава да елиминише“, закључио је Саријски.

Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
РЕГИОН
Бугарски политичар: Увлаче нас у рат са Русијом и од нас праве другу Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала