- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер коначно проговорио о Ђоковићу

© AP Photo / Kin CheungНовак Ђоковић и Роџер Федерер
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
Пратите нас
Роџер Федерер, некадашњи швајцарски тенисер, четири дана пошто је Новак Ђоковић оборио рекорд по броју освојених Гренд слем титула поменуо је свог великог ривала.
За разлику од Рафаела Надала и других колега, који су одмах честитали Ђоковићу после освајања Ролан Гароса и 23. Гренд слем трофеја чиме је оборио рекорд, Федерер се није оглашавао – све до доласка у Лондон и разговора са новинарима.
„Ово што је Новак урадио је невероватно. Искрено, то је сјајно за тенис када се пише историја овог спорта. Виђали смо то са Сереном, Рафом, са мном и сада са Новаком. Сјајно је време бити у тенису, и као навијач, али и као играч“, рекао је Федерер.
Сва три члана велике тројке обарала су рекорд по броју освојених Гренд слемова.
„Сећам се да када сам дошао на Тур, да је Пит Сампрас дошао до 14. слема. Помислили смо „ово ће остати заувек.“ Затим сам дошао до 15, па онда стао на 17. Па смо сва тројица гурали један другог до 20, не сећам се ко је први дошао до те бројке. Па је Рафа дошао до 22, а сада Новак до 23 и делује да ће наставити и даље, што је сјајно. А заборављамо, он није више тако млад. Желим му све најбоље“, закључио је Федерер.
Дејан Бодирога - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
СПОРТ
Американац је и званично замењен – Бодирога задржао функцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала