- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Руске железнице“: БРИКС ставио акценат на размену напредних технологија у железници

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖелезничка пруга
Железничка пруга - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
Пратите нас
Земље-чланице БРИКС-а разматрају формирање механизма за размену напредних технологија у области железница, изјавио је први заменик генералног директора „Руских железница“ Сергеј Павлов.
Према речима првог заменика генералног директора „Руских железница“ размена робе међу земљама БРИКС чини две трећине светске размене.

„Учесници су стекли велике компетенције у области железничког транспорта. Желео бих посебно да истакнем предлоге индијског премијера господина Моди о заједничкој иницијативи формирања координационог механизма БРИКС за размену искустава у развоју железница. Тренутно се води дебата са свим учесницима како би се формирао институт за размену напредних технологија“, рекао је Павлов на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Навео је да би 2024. године, када Русија буде председавала БРИКС-ом, Москва морала да има интеракције са другим земљама удружења по свим апсектима - железничком превозу, обуци и размени информација.

„Најважније је да се формира механизам за иновативан развој о размени компетеција које има Русија и које су једне од најбољих у свету. У то се убраја и транспорт железницом, као и систем безбедности на железници који је веома важна ставка, закључио је заменик генералног директора „Руских железница“.

БРИКС чине Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка.
Спутњик је медијски покровитељ Међународног економског форума у Санкт Петербургу који се одржава 14-17. јуна 2024. године.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
РУСИЈА
Путин на вези са Раисијем: Русија и Иран спајају коридор „Север-Југ“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала