- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Симор Херш: Нуландова би могла доћи на место заменика државног секретара САД

© AFP 2023 / PRAKASH MATHEMAЗаменица америчког државног секретара за политичка питања Викторија Нуланд
Заменица америчког државног секретара за политичка питања Викторија Нуланд - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
Пратите нас
Заменица америчког државног секретара за политичка питања Викторија Нуланд могла би да преузме функцију првог заменика након што Венди Шерман напустила ту функцију 30. јуна, изјавио је амерички новинар и добитник Пулицерове награде Симор Херш.
„Венди Шерман је поднела оставку, а њен последњи дан на функцији је 30. јун. Њен одлазак практично је изазвао панику у Стејт департменту због особе коју ће, како многи тамо страхују, изабрати да је замени: Викторија Нуланд“, наводи се у материјалу објављеном на Хершовој страници на платформи „Substack“.
Према Хершовим речима, „јастребовски“ однос према Русији и антипатија према руском председнику Владимиру Путину „савршено су у складу“ са ставовима америчког председника Џозефа Бајдена.
Новинар је такође приметио да сама Венди Шерман „тешко да ће поделити“ са јавношћу своје мишљење о свом наследнику на месту заменика државног секретара САД.
Раније је Херш оптужио америчког државног секретара Ентонија Блинкена да подстиче сукоб у Украјини и мржњу према Русији.
Блинкен је 12. маја потврдио да његова прва заменица Венди Шерман одлази у пензију крајем јуна. Сенат америчког Конгреса одобрио је њену кандидатуру за место првог заменика државног секретара у априлу 2021. године. Шерманова је прва жена која је постављена на ову функцију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала