- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Споменик Слободану Милошевићу привремено постављен у Москви

© Фото : https://srbratstvo.ru/Слободану Милошевићу привремено постављен споменик у Москви
Слободану Милошевићу привремено постављен споменик у Москви - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
Пратите нас
Скулптура бившег председника Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића привремено је постављена испред московског Бајк центра – централе Ноћних вукова.
Са много емоција и почасти од стране Ноћних вукова, скулптура је претходно довезена са аеродрома Шереметјево у Москву, а све време пратила ју је колона руских бајкера.
Вођа Ноћних вукова Александар Залдостанов – Хирург је подсетио да Руси и Срби и у 19. и у 20. веку све време ратују за исте вредности, а у суштини за духовно јединство, како руског, тако и српског народа. Он је потврдио и тачност Милошевићевих упозорења: „Оставили смо Србе саме против целог блока НАТО. А сада су непријатељи насрнули на нас“, преноси портал Србратство.ру.
На позив Ноћних вукова, на привременом постављању споменика појавио се син Слободана Милошевића, Марко Милошевић и рекао:
„Као што је овде на таблици написано, ми смо, нажалост, били проба онога се догодило са Русијом и што се сада догађа у Украјини. Југословенски ратови су то исто, само је у Украјини – убрзана варијанта. Ми смо нажалост, битку изгубили, али рат, надам се, нисмо. На нашим грешкама и на нашој судбини, Руси су научили лекцију и победићемо! За победу!“.
Споменик Слободану Милошевићу је привремено постављен испред централног улаза у Бајк центар, поред великог православног крста и блиндираног аутомобила Ноћних вукова, изрешетаног на ратишту.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала