Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кфор: Нисмо били на подручју где су ухапшени косовски полицајци

© AP Photo / Visar KryeziuКфор
Кфор - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Пратите нас
Припадници Кфора се нису налазили на подручју на којем је српска полиција ухапсила троје припадника тзв. косовске полиције, саопштио је Кфор.
Додаје се да је Кфор послао тим на то подручје и успоставио контакт са представницима привремених приштинских институција и српских власти.
Истовремено, наводи се, мисија је у редовном контакту са Еулексом, преноси Танјуг.
„Позивамо обе стране да одмах смање тензије и да се уздрже од једностраних акција које би могле да доведу до даље ескалације“, поручили су из мисије.
Наводи се да Кфор прати ситуацију и наставља да „у потпуности спроводи свој мандат на основу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација из 1999. године како би омогућио безбедно и сигурно окружење и слободу кретања за све заједнице на Косову“.
Додаје се и да Кфор наставља да пружа неопходан безбедносни оквир за наставак дијалога, уз посредство Европске уније, за нормализацију односа Београда и Приштине.
Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Жељко Бркић изјавио је у среду да су тог дана у 12:38 сати дубоко у територији централне Србије припадници антитерористичке групе полиције лоцирали и ухапсили троје припадника тзв. косовске полиције који су били под пуном ратном опремом, као и да припадници МУП-а ни у једном тренутку нису прешли административну линију.
Зграда Стејт департментa - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
СРБИЈА
Хитна деескалација: Стејт департмент упутио поруку Београду и Приштини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала