Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Напето у Лепосавићу: Срби узвикују „напоље“, траже од Кфора да никоме не дозволи улазак у општину

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКраснићи ушао у зграду општине у Лепосавићу, Срби протестују
Краснићи ушао у зграду општине у Лепосавићу, Срби протестују - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Пратите нас
Бивши градоначелник Лепосавића Зоран Тодић са групом окупљених Срба разговарао је поново са командантом мађарског Кфора, и уз пристанак да се Срби повуку десетак метара до заштитне ограде, затражио да Кфор не дозволи да било ко више у зграду општине уђе.
Представници Срба из Лепосавића који протестују већ скоро 20 дана због насилног полицијског заузимања и блокаде зграде општине, јутрос су пришли до самог улаза у зграду, револтирани новом провокацијом Приштине и доласком министра Ељберта Краснићија, али и због сазнања да је план да данас у зграду општине дођу и заменица градоначелника Драгана Милетић и нелегитимни општински одборници, са очигледном намером да доносе неке одлуке које не подржавају становници општине.
Атмосфера је у једном тренутку била напета, Срби су узвикивали "напоље, напоље", а на самим улазним вратима у општинску зграду зауставили су их војници Кфора иза чијих леђа се у улазу у објекат налази већа група специјалаца Косовске полиције.
Како јавља репортер Косово онлајна, у циљу смиривања ситуације, бивши градоначелник Лепосавића Зоран Тодић разговарао је са командантом мађарског Кфора, од кога је затражио да не дозволи да одборници уђу у зграду општине.
Тодић је рекао и да је велики број полицајаца у станици полиције у Лепосавићу и да има сазнања да су спремни да крену ка општини.
Он је замолио представнике Кфора да одржавају ред и мир и да више не дозвољају да у зграду улазе ни министри, ни одборници јер тиме провоцирају народ.
На улицама Лепосавића позиционирани су џипови Кфора и Еулекса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала