- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак не заборавља...“

© AP Photo / Mark SchiefelbeinМарјан Вајда и Новак Ђоковић
Марјан Вајда и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Пратите нас
Маријан Вајда, некадашњи тренер Новака Ђоковића, сматра да је календарски Гренд слем достижан циљ за српског аса.
Ђоковић је у недељу на Ролан Гаросу победом над Каспером Рудом са 7:6 (7-1), 6:3, 7:5 дошао до рекордне, 23. Гренд слем титуле.
Новак, Срђан и Дијана Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
СПОРТ
Срђан Ђоковић жели тениске терене које је Новак вратио Београду
„Одмах после меча сам му послао гласовну поруку и рекао му колико сам срећан. Одговорио ми је неколико сати касније, рекао да то цени и да не заборавља да сам и даље део његовог тима и породице. Дивне, дирљиве речи. Уживао сам још више зато што је тако суверено освојио титулу на шљаци, за њега најтежој подлози“, каже Вајда у интервјуу за словачки Шпорт.
Словачки тренер истиче да Новак већ припада најбољим спортистима свих времена.
„Четири пута је већ проглашен спортистом године. Када анализирам шта смо све прошли како би дошао ту где је сада, колико се жртвовао и кроз шта је све прошао као спортиста, он припада највећим спортистима свих времена“.
Ђоковић је једини у историји који је истовремено држао све четири највеће титуле на три различите подлоге, учинио је то титулом на Ролан Гаросу 2016. године, тзв. Ноле Слем.
Када је 2021. године изгубио од Данила Медведева у финалу УС опена, мало је било оних који су мислили да ће се указати нова реална шанса за календарски слем, али…
„Мислим да је способан за то. На Вимблдону ће имати велику шансу, а у САД би онда на делу била и психологија. Конкуренција му је тежа тамо – Алкараз ће бити опасан бранилац титуле, Зверев се враћа, Медведев ће бити бољи… Ипак, ове године нема олимпијских игара – као 2021. у Токију – тако да Новак неће двапут направити исту грешку“.
Вајда сматра да је Карлос Алкарас најкомплетнији од свих младих играча.
„Има најбољу шансу да иде путем Велике тројке – има неке квалитете сваког од њих, али недостаје му искуство. Мораће да се навикне и на медије и на притисак. У овом тренутку је Ђоковић најкомплетнији гренд слем играч, прошао је кроз све медијске замке“, каже Вајда.
Он је потом говорио и о полуфиналу Ролан Гароса.
„Алкарас се на турниру није сусрео са изазовом као што је Новак. Новак мења интензитет, противник не зна шта да очекује, свака размена је другачија, сваки ударац технички другачији. Алкарас је био под стресом, истрошио се и после много трчања и менталног притиска, тело је одговорило грчевима“, истакао је Вајда.
Никола Антић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
СПОРТ
Партизан враћа своје дете из Русије!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала