Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стратешко опредељење Србије је војна неутралност: Министар одбране на састанку са руским амбасадором

© Фото : Уступљено Спутњику/Министарство одбране/Горан СтанковићАлександар Боцан Харченко и Милош Вучевић
Александар Боцан Харченко и Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Пратите нас
Дугорочно стратешко опредељење Србије је да задржи статус војно неутралне државе, без чланства ни у једној од постојећих војно-политичких организација, рекао је министар одбране у Влади Србије Милош Вучевић на данашњем састанку са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком.
Министар Вучевић се током састанка са Боцан-Харченком захвалио на сталној подршци коју Руска Федерација пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.
Током састанка министар одбране информисао је амбасадора о тренутној безбедносној ситуацији у јужној српској покрајини Косову и Метохији и једностраним потезима које повлаче привремене институције у Приштини са циљем изазивања сукоба и дестабилизације региона.
Амбасадор Боцан-Харченко захвалио је на гостопримству и прилици да разговарају о актуелној безбедносној ситуацији у јужној српској покрајини.
Он је констатовао да је једини начин за решавање свих спорова деескалација тренутне ситуације и примена међународно обавезујућих споразума, уз поштовање међународног права по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, саопштило је Министарство одбране.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала