- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Циклон „Катастрофа“ погодио Индију: На хиљаде места без струје /видео/

© AP Photo / Ajit SolankiПоследице циклона Бипарџој у индијској савезној држави Гуџарат
Последице циклона Бипарџој у индијској савезној држави Гуџарат - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Индијски званичници саопштили су данас да је око 1.500 села и даље без струје у западној савезној држави Гуџарат, док се приобална подручја и даље опорављају од удара циклона Бипарџој. Због овог циклона евакуисано је више од 94.000 људи.
Циклон, који је добио назив по бенгалској речи за катастрофу, ишчупао је из корена више од 500 стабала у округу Куч у држави Гуџарат, јавља дописник Спутњика. Такође, циклон је кидао и електричне каблове и рушио бандере, због чега су многа места остала без струје.
У државама Саураштри и Кучу, које је циклон погодио у четвртак увече, без струје је било више од 4.600 села.
Секретар за енергетику у држави Гуџарат Мамта Верма истакао је да је у многим селима струја искључена као мера предострожности како би се спречили опасни инциденти током олује.
Олуја је изазвала велику штету, посебно електроенергетској инфраструктури, обарајући на хиљаде бандере и оштетивши надземне далеководе.
„Наши тимови раде на терену како би обновили снабдевање електричном енергијом и пијаћу воду. Поправка оштећених путева и друге инфраструктуре такође се предузима према приоритетима“, рекао је функционер Гуџарата Камал Дајани, преноси Ројтерс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала