Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти критиковао Лајчака, одлука о одласку у Брисел следеће недеље

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Премијер Косова Аљбин Курти је критиковао изасланика ЕУ Мирослава Лајчака због начина на којем се ради на Заједници општина са српском већином.
„Не ради се о томе да се умножавају нацрти текстова, већ да се договарају принципи и да се онда пише текст. Можемо донети различите текстове и пронаћи аритметичку средњу вредност, као што то обично чини изасланик Лајчак. Али, шта нас води напред, ако се не слажемо у духу текста. Бесмислено је покушавати да се договоримо око слова текста“, поручио је Курти.
Курти је истакао да постоје много докумената који су подвучени бојама, и који показују који део пасуса функционише, а који не.
„Желим да се договоримо принципијелно, о ономе што желимо“, рекао је Курти, преноси Косово онлајн.

Ускоро одлука о одласку у Брисел

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да ће почетком следеће недеље одлучити да ли ће се у Бриселу састати са председником Србије Александром Вучићем.
Курти је поменуо два потенцијална датума за састанак у Бриселу, пренела је „Коха“.
„Сада имамо захтев да састанак буде 22. или 23. јуна. Разговараћу о томе са својим тимом и сигурно ћемо дати одговор почетком следеће седмице“, рекао је Курти.
Подсетимо, високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ позвао је у четвртак Вучића и Куртија на разговоре у Бриселу следеће недеље.
„Имајући у виду да се ситуација на терену свакодневно погоршава, позвао сам највише представнике Београда и Приштине на састанак о решавању кризе“, рекао је Борељ током састанка министара одбране НАТО-а у Бриселу.
Графит на ком су заставе ЕУ и САД - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
СРБИЈА
Неко мути воду: Тешко је очекивати позитиван исход састанка Београда и Приштине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала