Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Ни деца нису поштеђена Куртијевог терора“: Реакције на пребијање брата и сестре код Звечана

© Tanjug / STRВозило тзв. косовске полиције у Звечану
Возило тзв. косовске полиције у Звечану - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Српска листа и Канцеларија за Косово и Метохију огласиле су се поводом бруталног пребијања српске деце на КиМ, које су починили припадници тзв. косовске полиције.
Припадници Kуртијеве полиције Росу вечерас су у Житковцу крај Звечана брутално претукли двоје деце, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.
„Они су их присилно зауставили док су возили квад, малтретирали их, гурали, а потом и физички на њих насрнули. Брат и сестра су са модрицама и хематомима у пратњи мајке примљени одмах у KБЦ Kосовска Митровица, на одељење хирургије где им се указује сва неопходна помоћ и врши комплетна дијагностика, од ултразвука, рендгена, а због претрпљеног стреса и шока биће им на располагању и свака друга врста помоћи и подршке“, наводе из Канцеларије за КиМ.
Како додају, сада је јасно шта Kуртијева специјална полиција ради у Звечану и уопште на северу Kосова и Метохије.
„Они нису ту да би наводно чували мир, него да би сејали страх међу српским породицама на Kосову и Метохији. Застрашујуће је да се институционално и физичко насиље које над Србима свакодневно врши Аљбин Kурти поново прелива на нашу децу, која такође нису поштеђена Kуртијевог терора“, наводе из Канцеларије за КиМ.
Очекујемо хитну реакцију међународне заједнице и кажњавање починилаца, јер док Срби невини страдају у Kуртијевим казаматима, дотле ни за један напад на Србе нема кажњавања починилаца, каже се у саопштењу.
„Једно је извесно - док год је Kуртијева полиција на северу KиМ, дотле неће бити ни мира ни безбедности за Србе а степен њихове угрожености многоструко се увећава из дана у дан“, додају из Канцеларије.
Српска листа саопштила је да се „бруталност Куртијевих параполицајаца на северу наставља“.
„Поново су на мети српска деца на Косову и Метохији, малолетни К. Р. и Д. Р, брат и сестра брутално су вечерас претучени у селу Житковац, општина Звечан док су возила квад“, саопштили су из Српске листе.
Из Српске листе наводе да су без икаквог разлога „криминалци у униформама насрнули на девојчицу и дечака српске националности и претукли их наневши им телесне повреде“, које су захтевале медицински третман у КБЦ Косовска Митровица.
„Антисрпски режим Аљбина Куртија чини све да протера српски народ, а међународна заједница са друге стране не чини ништа да Куртија и његове послушнике који малтретирају чак и српску децу позову на одговорност“, истичу из Српске листе.
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
СРБИЈА
Куртијеви специјалци претукли српску децу на КиМ: Брат и сестра из Житковца на мети батинаша
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала