- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола ће остати велики – а великан никада неће моћи да опере образ

© AFP 2023 / PEDJA MILOSAVLJEVICНикола Миротић, Шарунас Јасекивичијус
Никола Миротић, Шарунас Јасекивичијус - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Никола Миротић, један од најбољих кошаркаша Европе, на лош начин се растаје од Барселоне, због које је раније одбио огроман новац у америчкој НБА лиги.
Миротић је 2019. године одлучио да заврши петогодишњу НБА одисеју у којој је стекао озбиљну репутацију како би се вратио у Европу и тада је заиграо за Барселону, али ће је после четири сезоне напустити.
И то на веома лош начин – наводно се радило о спору око плате, али Миротић наводи да никада није било разговора о томе, а поврх свега он је имао још две године важећег уговора са каталонским клубом.
„Нисам добио никакво објашњење. Волео бих да ми је то саопштено на други начин, у друго време, да то ураде неки други људи, на вишим функцијама јер мислим да тако ствари треба да се раде“, навео је Миротић.
Он није имао разговоре са управом клуба, али јесу његови заступници.
„Ни у једном тренутку клуб није разговарао са мном о смањењу плате. Ни у једном тренутку!“, рекао је Миротић.
Да плата није проблем сјајни кошаркаш је већ доказао током времена пандемије када је пристао на умањење.
„Зашто не бих још једном? Зашто да не саслушамо једни друге? Био сам срећан у Барселони, као и моја породица, али није било могуће ништа урадити јер су они донели јасну одлуку“, додао је Миротић, велики хуманиста и човек који је већ много пута доказао да му новац није примарна ствар у животу.
Да је одлука донета без икаквих консултација потврдио је и некадашњи кошаркаш Барселоне Хуан Карлос Наваро.
„То је одлука коју смо донели и за коју он зна одавно. Искрено сам изненађен Миротићевим изјавама да није имао појма шта се дешава“, навео је Наваро.
Да ствар буде још гора, све се дешава уочи у финишу шпанског првенства, али је Миротић својим играма показао да је професионалац и био је лидер екипе на путу до финала такмичења где Барселону чека Реал.
„Његов одговор на све што се дешавало је сјајан, он је укључен у све што се дешава у тиму и потпуно је посвећен утакмицама. Он зна да раздвоји ствари, овде смо да помогнемо сви свима и да дамо све од себе у финалу“, рекао је тренер Барселоне Шарунас Јасикевичус.
Али, и потврдио да је све решено много раније.
„Тема се појавила сада, али смо о његовом статусу причали много раније. Ако се вест појави данас, не значи да је произведена данас“, покушао је Јасикевичус да оправда актуелна дешавања у Барселони.
Покушао, али сасвим сигурно да није успео у томе јер клубу какав је Барселона не приличи да се на такав начин одрекне играча попут Миротића, који ће, по свему судећи, каријеру наставити у Олимпији из Милана.
Шта о њему мисле навијачи Барселоне показали су пред утакмицу са Реал Мадридом када су га поздравили овацијама.
Али и после утакмице.
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
Велики Никола: Слава Господу, волим Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала