- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Румуни поручили у Приштини: „Косово је Србија“

© Фото : DANIEL MIHAILESCUНавијачи Румунија
Навијачи Румунија - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Током фудбалске утакмице између репрезентације самопороглашеног тзв. Косова и Румуније у Приштини, Србија је добила велику подршку од гостујућих навијача. Румуни су јасно истакли мишљење, скандирали „Косово је Србија“ на стадиону Фадиљ Вокри, а онда су избачени са истог.
Разлози за избацивање навијача репрезентације Румуније био је управо претходно наведен слоган, али и то што су палили бакље и убацивали их на терен током квалификационог меча за Европско првенство које ће се 2024. године играти у Немачкој.
Румунија је добила 600 карата за овај дуел, али се у Приштини нашло око 100 навијача. Довољно да искажу свој став. Јасно и гласно.
Гласни су били и домаћини који су звиждали румунској химни пред почетак меча и на тај начин показали непоштовање.

„Непријатељски дочек. У тренутку интонирања државне химне Румуније, преко 10.000 гледалаца патетично је звиждало нашу химну“, пише извештач румунског портала Гсп.ро.

Румунски медији пишу да су навијачи Румуније пуштени на стадион тек у другом полувремену, као и да због скандирања „Косово је Србија“ Румунија може да буде кажњена чак и тиме да игра пред празним трибинама у наредној утакмици или утакмицама, јер ово није први пут да су њени навијачи исказали овакав став.
Наводно би Фифа могла да реагује и казни Румунију. Можда већ за дуел против Израела 9. септембра.
Иначе, утакмица је завршена резултатом 0:0, а Амир Рахмани је истакао да је лош терен утицао на игру његовог тима на стадиону Фадиљ Вокри.
Чак се јавио и чувени фудбалер Адријан Муту и негативно прокоментарисао услове и терен на ком се играо дуел. Описао је све као неочекивано у 2023. години“.
Фудбалери Румуније - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
СПОРТ
Румуни упутили поруку из Београда пред пут у Приштину: „Измишљена држава и лажирани фудбал“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала